Craiova: Un funcţionar public obligat să restituie Consiliului Judeţean 14.000 de lei se pensionează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valentin Chiată, directorul Direcţiei Tehnice din cadrul Consiliului Judeţean Dolj, cel care ar urma, în urma unei decizii executorii, să restituie instituţiei, alături de alte două persoane şi o firmă, suma de aproape 14.000 de lei, se pensionează.

Decizia de pensionare a fost semnată luni seara, documentele în acest sens fiind depuse de Chiată în urmă cu câteva luni. Valentin Chiată, alături de Alin Ciolacu, funcţionar în cadrul Consiliului Judeţean, Marcel Tănăsescu, care s-a pensionat între timp din instituţie, şi firma Bistrisat au fost obligate de Tribunalul Dolj să restituie Consiliului Judeţean, printr-o decizie executorie, suma totală de aproape 14.000 de lei. Procesul a pornit de la o sesizare a Curţii de Conturi care, în urma unui control efectuat la Consiliul Judeţean Dolj, a decis că instituţia a făcut plăţi în mod nejustificat către societatea Bistrisat, aflată în prezent în insolvenţă. Deşi suma imputată de Curtea de Conturi a fost de peste 700.000 de lei, o expertiză efectuată în cadrul procesului a stabilit că suma imputabilă celor trei şi firmei Bistrisat este de 14.000 de lei.
Potrivit administratorului judeţului, Alin Mitrică, atribuţiile lui Chiată ar putea fi preluate, până la organizarea unui concurs, de arhitectul-şef al judeţului, Radu Pappa.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite