Un elev din Craiova este în stare gravă la Terapie Intensivă, după ce s-a rănit la şcoală. Părinţii spun că accidentul s-a produs în timpul orei de biologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Vulcănescu, tatăl copilului rănit, dă vina pe conducerea şcolii pentru ce i s-a întâmplat fiului său.
Liviu Vulcănescu, tatăl copilului rănit, dă vina pe conducerea şcolii pentru ce i s-a întâmplat fiului său.

Un băiat în clasa a VI-a la Şcoala Nr. 23 din Craiova este internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, după ce în urmă cu cinci zile s-a lovit la şcoală. Părinţii spun că accidentul s-a produs din cauză că elevii au fost lăsaţi nesupravegheaţi în timpul orei de biologie.

Iulian Vulcănescu (12 ani), din Craiova, este de cinci zile internat la Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă, după ce s-a ales cu lovituri grave la şcoală. Părinţii spun că accidentul s-a produs la Şcoala Nr 23, în timpul orei de biologie, când profesoara a fost chemată de conducerea unităţii la o şedinţă. „Am înţeles că doamna profesoară, care e suplinitoare, a plecat de la oră la o întâlnire pe care a organizat-o directorul. Din ce am vorbit cu profesorii zilele astea, copiii au început să se joace şi băiatul meu a sărit de pe o bancă pe alta care era defectă, care nu era bine înşurubată. A căzut pe un cadran metalic care l-a rănit la abdomen”, ne-a spus în această dimineaţă Liviu Vulcănescu, tatăl elevului care, după lovitură, a fost adus de urgenţă la Spitalul Nr 1, unde a fost operat.

Starea  este gravă

Pacientul a fost supus unei intervenţii chirurgicale, la acest moment este stabil hemodinamic şi respirator, este conştient, însă rămâne în continuare sub atenta monitorizare a doctorilor. Prognosticul este sever”, a declarat medicul Cristiana Geormăneanu, purtătorul de cuvânt al unităţii sanitare. Băiatul le-a povestit doctorilor că un coleg l-a lovit cu un cadru medalic. Familia copilului acuză conducerea şcolii şi pe profesorul care a lipsit de la oră că au lăsat elevii nesupravegheaţi. „Nu se poate să laşi singuri nişte copii, în timpul orei. Acum ce să fac? Mă rog să îmi scape copilul cu bine, dar o să fac şi plângere împotriva şcolii”, a adăugat tatăl elevului. Conducerea şcolii spune că face cercetări în acest caz. „În urma procesului verbal pe care l-a făcut profesorul de serviciu, incidentul s-ar fi petrecut în pauză. Într-adevăr, eu am convocat profesorii la o şedinţă de validare a situaţiei şcolare, dar aceasta a durat 10-15 minute. N-aş putea spune dacă s-a prelungit şi în timpul orei. O să continuăm cercetările, nu putem încă să vorbim despre sancţiuni”, ne-a spus Lungoci Toma, directorul Şcolii Nr 23.



Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite