Craiova: Un elev de 19 ani s-a înecat în apele Jiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costi Ioniţă, de 19 ani, din Gorj, s-a înecat aseară în apele Jiului, din localitatea doljeană Malu mare. În momentul în care a vrut să se întoarcă la mal a călcat într-o groapă de câţiva metri adâncime şi nu a mai ieşit la suprafaţă.

Tânărul a intrat în apă, deşi nu ştia să înoate. Era elev în clasa a-XI-a la liceul veterinar din comună.
Scafandrii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj l-au căutat pe tânăr ore bune, până la lăsarea întunericului. „Misiunea a fost întreruptă din cauza apei tulburi şi a curenţilor foarte puternici. În această dimineaţă au fost reluate căutările“, a spus Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvânt din cadrul ISU Dolj.

inecat

„Costi unde eşti mamă“

Părinţii tânărului au fost la un pas să leşine în momentul în care au aflat că fiul lor s-a înecat. „Costi unde eşti mamă ? Ce căutai tu în apă, dacă nu ştiai să înoţi ? Băiatul meu frumos şi cuminte. Doamne de ce l-ai luat la tine acolo? Cu ce a greşit, că era tânăr şi avea toată viaţa înainte“, spunea plângând Nicoliţa Ioniţă, mama lui Costi.

inecat
image

Prietenii lui Costi erau şi ei în stare de şoc. Tinerii abiau au putut să le povestească poliţiştilor ce s-a întâmplat. „A intrat în apă şi nu a mai ieşit la suprafaţă. Eu am sărit după el, dar nu am mai putut să îl salvez. Mi-a scăpat din mână, îmi pare rău că nu am putut să fac mai mult “, a spus prietenul cel mai bun al lui Costi.

inecat

Oamenii din comuna Malu Mare, au precizat că sunt firme care lucrează în zonă şi au scos din apă cu excavatorul nisip, iar din această cauză  s-au format gropi adânci. „Păi nici la mal nu se mai poate sta. Apa este foarte adâncă şi nu îţi dai seama deloc ce pericol te paşte. Nu vedeţi şi dumneavoastră câte utilaje sunt în zonă. De aici toţi cară nispi, iar nimeni nu le face nimic. Este păcat că a murit un copil nevinovat“, a spus Ion Dumitru.   

Necunoscutul a fost scos din apă

Anul trecut 11 persoane s-au înecat în apele învolburate ale Jiului. Prietenii băiatului au mai declarat că, lui Costi îi era frică de apă.. „Mi-a spus că nu ştie să înoate. Chiar nu înţeleg de ce s-a dus în zona aceea, unde cu toţii ştim că este periculos.Nu îmi vine să cred că s-a înecat. Era un băiat cuminte şi avea visuri mari “, a povestit Florin Aranbaşa.  

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite