Craiova: Un drum reabilitat pe fonduri europene a luat-o la vale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şoferii care trebuie să ajungă la Segarcea vor circula de astăzi pe un singur sens în zona Gura Văii din cauza unei alunecări de teren.

Asfaltul de pe o porţiune din drumul judeţean Craiova-Segarcea, reabilitat în 2009 cu fonduri europene, dar şi fonduri de la bugetul Consiliului Judeţean Dolj, a fost afectat de o alunecare de teren produsă recent în zona Gura Văii. În urmă cu patru ani, un alt fenomen de acest gen a afectat o porţiune din drum, motiv pentru care autorităţile judeţene au decis atunci să devieze şoseaua pe o porţiune de 100 de metri. Doar schimbarea soluţiei din proiect a costat Consiliul Judeţean (CJ) Dolj aproape un milion de euro, fapt care a ridicat costurile totale ale reabilitării la 8,2 milioane de euro.
Au tăiat panglica, dar dau vina pe minister
Că treaba a fost făcută de mântuială o dovedeşte faptul că în prezent o parte importantă din acostamentul drumului a luat-o la vale, iar şoferii care trec prin zonă vor circula de astăzi pe un singur sens. Autorităţile susţin că de procedura de licitaţie s-a ocupat Ministerul Dezvoltării, deşi panglica inaugurală a fost tăiată acum doi ani doar de conducerea executivă a CJ Dolj. „Ministerul Dezvoltării s-a ocupat de licitaţie şi, la iniţiativa noastră, au schimbat proiectul pentru că nu luaseră în calcul alunecarea de la Gura Văii. Noi nu am ştiut ce e în proiect până în momentul contractării lucrărilor. Firma care s-a ocupat de studiul geotehnic a făcut analiza doar pe porţiunea de 100 de metri unde s-a produs alunecarea iniţială“, a spus preşedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

Se va circula doar pe un sens

Conducerea CJ Dolj a precizat că în perioada următoare societatea de întreţinere a drumurilor judeţene din subordinea administraţiei judeţene va monta borne speciale în zona afectată de alunecare astfel încât şoferii care trec prin zonă să nu se apropie de acostamentul drumului şi să rişte astfel să se prăbuşească odată cu asfaltul. Restricţiile de circulaţie vor fi menţinute până când porţiunea de drum afectată va fi consolidată.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite