Craiova: Un doljean a plătit taxa auto pentru un Ferarri cât valoarea unui Sandero

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Taxa auto pentru un Ferrari a scos din buzunarul unui doljean 9.000 de euro
Taxa auto pentru un Ferrari a scos din buzunarul unui doljean 9.000 de euro

Taxa de poluare pentru bolidul de lux a "luat faţa" tuturor maşinilor înmatriculate în acest an în judeţ.

Criza nu pare să fi afectat buzunarele celor mai înstăriţi dintre locuitorii judeţului. Nici măcar într-atât încât să renunţe la capricii şi extravaganţe. Potrivit datelor furnizate de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Dolj, cea mai mare taxă de poluare plătită în 2009 în judeţ a fost de 38.823 de lei. Un doljean a fost nevoit să scoată din buzunar banii după ce şi-a cumpărat un Ferarri F141.

Următoarea maşină în topul celor mai costisitoare din punct de vedere al taxei auto este un Mercedes Benz 216AMG/CL63AMG, pentru care proprietarul a plătit peste 30.000 de lei la înmatriculare. Tot un Mercedes, de data aceasta 220/NOD1FO/S400, a urcat pe podiumul taxei auto pe locul al treilea.

Paradoxal, deşi anul 2008 nu a fost marcat de criza financiară într-o proporţie atât de mare ca 2009, taxele auto strânse de Fisc anul trecut sunt mult mai modeste. Pe primul loc se situează un autovehicul marca Setra, de fapt un autocar pentru care s-au plătit 22.554 de lei. Pe locul al doilea este situat un autoturism Volkswagen Phaeton, pentru care proprietarul a dat statului 22.486 de lei. Ultimul din top este un Nissan Terrano II, cu o taxă de poluare de 21.281 de lei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite