Craiova: EXCLUSIV: Un chirurg este acuzat de un bolnav că a cerut şpagă, pentru a opera

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Medicul Virgil Zamfirescu spune că îşi practică meseria în mod cinstit.
Craiova: Medicul Virgil Zamfirescu spune că îşi practică meseria în mod cinstit.

Un muncitor la Salubritate susţine că un doctor de la Spitalul Nr.1 din Craiova i-a pretins o mie de lei, pentru a-l opera. Medicul acuzat, Virgil Zamfirescu, spune că niciodată nu a condiţionat interveniţiile medicale de vreo plată.

Tiberiu Pârvu (37 de ani), povesteşte că medicul Virgil Zamfirescu, din cadrul secţiei de Chirurgie Plastică a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, nu l-a operat pentru că nu i-a dat bani, drept mită.

Craiova

Olteanul suferă de mai mulţi ani de ulcere varicoase la un picior. Bolnavul îşi aminteşte momentul când a ajuns pe patul de spital, la Unitatea de Primire Urgenţe. „S-a întâmplat în urmă cu două săptămâni. Înainte fusesem la mama, ca să îi tai nişte lemne pentru iarnă, că este bătrână şi nu are pe nimeni. Dintr-o dată, m-am prăbuşit la pământ. Cred că mi s-au spart nişte vene. A fost chemată Salvarea, care m-a adus la Urgenţe”, povesteşte angajatul de la Serviciul de Salubritate.

Craiova

Muncitorul mai spune că a fost îngrijit de cadrele medicale cu mare grijă, însă medicul Zamfirescu i-ar fi pretins o sumă de bani, pentru a-i rezolva problema de sănătate. „Asistenţii l-au chemat pe acest doctor, care mi-a zis că trebuie să-i dau 1.000 de lei ca să îmi ia piele de pe fese şi să o pună pe picor. Altfel, m-a atenţionat, îmi voi pierde unul dintre membre, pentru că voi ajunge la amputare. I-am răspuns că sunt sărac, salariul meu este de 500 de lei”, ne-a mai spus bărbatul. După ce a plecat din spital, a trecut prin mâna mai multor medici din Bănie care, spera craioveanul, îl va salva. Într-un final, bolnavul a ajuns la spitalul din Timişoara, unde a fost anunţat că i se poate face o intervenţie care să îl scape de aceste ulcere.

Craiova

În Banat însă specialistul care urma să-l îngrijească i-a întins o listă cu toate materialele pe care pacientul să le cumpere, şi care ar fi costat aproximativ 2.000 de lei. Conducerea spitalului a demarat o anchetă internă în ceea ce-l priveşte pe conf.dr. Mihai Ionac, cel care l-a pus pe bolnav să aciziţioneze lama de bisturiu, perfuzii şi seringi. Cât despre situaţia din Bănie, reprezentanţii Spitalului Nr. 1 Craiova spun ca nu a existat vreo plângere în acest sens. „Până la acest moment, niciun bolnav nu a venit să sesizeze că un medic a cerut bani pentru o intervenţie. Mai multe nu comentez“, a declarat conf. dr. Florin Petrescu, manager la SJU Craiova.

Craiova

Dr. Virgil Zamfirescu (foto sus) respinge aceste acuzaţii. „Îmi amintesc acest caz. Pacientul avusese o sângerare şi i se făcuse o hemostază. Însă nu a rămas în spital, pentru internare. Nu este adevărat că am cerut aceşti bani, e o absurditate. Nu am condiţionat vreodată actul medical de primirea unor sume”, a declarat pentru Adevărul de Seară dr. Virgil Zamfirescu.

Scrie pe adresa gabriela.popescu@adevarul.ro ce medic ţi-a cerut bani pentru operaţie sau vino la redacţia cotidianului Adevărul de Seară Craiova, la adresa Împăratul Traian nr. 9, şi stai de vorbă cu reporterii despre toate problemele pe care le-ai întâmpinat în spitale.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite