Craiova: Chirurg acuzat că pune silicoane pe ascuns, ca să ia şpagă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Prof.dr. Mihai Ionac, şeful Secţiei de Chirurgie Vasculară de la Spitalul nr. 1 din Timişoara.
Craiova: Prof.dr. Mihai Ionac, şeful Secţiei de Chirurgie Vasculară de la Spitalul nr. 1 din Timişoara.

Fostul director al Spitalului Nr. 1 din Timişoara, prof.dr. Mihai Ionac, despre care cotidianul Adevărul de Seară a relatat în exclusivitate că cere bolnavilor să-şi cumpere toate materialele sanitare necesare operaţiilor, este implicat într-un nou scandal. Specialistul câştigă bani frumoşi de pe urma intervenţiilor de implant mamar făcute ilicit în spital.

Numele prof.dr. Mihai Ionac, şeful secţiei de Chirurgie Vasculară a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Timişoara, a apărut pentru prima dată în paginile Adevărului de Seară din luna decembrie a anului trecut, într-un caz incredibil despre un gunoier din Bănie în pericol de a ajunge olog din cauză că nu a avut bani pentru şpagă. Chirurgul Ionac, cel care i-a cerut bolnavului să-şi achiziţioneze lama de bisturiu, perfuzii şi seringi, este acum implicat într-un scandal de proporţii, al activităţilor făcute într-un mod hoţesc, ale căror victime sunt contribuabilii la asigurările în sănătate, scrie presa centrală.

Craiova


Povestea dramatică a lui Tiberiu Pârvu, de 37 de ani, (foto sus) angajat la Serviciul de Salubritate din Craiova, a început în urmă cu nouă ani, când a aflat că are varice. S-a adresat doctorilor din Craiova, care nu l-au tratat din cauză că muncitorul nu a dat mită. Anul trecut a apelat la chirurgii din Timişoara. „Abia mai puteam merge. Făcusem insuficienţă venoasă. Aveam două variante: să fiu tratat sau să îmi fie amputat piciorul”, spune bărbatul.

Craiova

La Timişoara, seria de probleme a continuat. Prof.dr Mihai Ionac i-a spus craioveanului că-l va salva, cu o singură condiţie: să-şi cumpere  lama de bisturiu, perfuzii şi seringi. I-a scris chiar o listă în acest sens. Dacă doctorul şi-a motivat gestul prin faptul că spitalul nu are dotarea potrivită pentru operaţiile complicate, bolnavul a reclamat presei situaţia de la SJU Timişoara.

Craiova

Cotidianul Adevărul de Seară a povestit în exclusiviatate despre acest caz. În urma publicării articolului, prof.dr. Mihai Ionac a declarat că nu se va mai ocupa de pacientul din Bănie. „Refuz să rezolv acest bolnav. Am acest drept. Îi recomand călduros alţi doctori”, a declarat chirurgul, care este acum în centrul unui alt conflict, cel al intervenţiilor de implant mamar făcute pe furiş într-un spital de stat, relatează presa naţională. Metoda este una inedită: o femeie care vrea să-şi mărească sânii se prezintă la Unitatea de Primiri Urgenţe, preluată de profesorul Ionac şi internată cu un alt diagnostic decât cel real, cum ar fi “abces mamar”, adică o infecţie la nivelul sânului. O dată introdusă în spital, pacientei îi sunt puse de fapt silicoane.

Craiova

Pentru că pe fişa de internare este notată afecţiunea de abces mamar, intervenţia, lista de materiale şi resurse sunt decontate de Casa de Asigurări de Sănătate. În schimbul serviciilor medicale, chirurgul ar primi şpagă. Doctorul neagă acuzaţiile. “Nu este adevărat, niciodată nu am făcut aceste lucruri”, este declaraţia profesorului Ionac.

Cazuri în care fostul director al Spitalului nr. 1 din capitala Banatului este acuzat de malpraxis:

Mutilat pe viaţă: Profesorul Ionac a lăsat invalid un bolnav care suferea de cangrenă. Acestuia i-a fost amputată laba piciorului, după care chirurgul i-a tăiat piciorul, până la genunchi. Pacientul se deplasează acum pe scaunul cu rotile.

A văzut moartea cu ochii: În timp ce efectua o operaţie de colecistectomie (scoaterea bilei), profesorul Ionac a spart canalul coledoc. Disperat că îi va muri un om pe masa de operaţie, doctorul a cerut ajutorul unui coleg care s-a repezit la spital ca să-l salveze pe cel ţinut sub anestezie. Bolnavul a scăpat ca prin minune.

A vrut să slăbească şi a murit: Şeful Secţiei de Chirurgie Vasculară de la SJU Timişoara a efectuat unei femei o abdominoplastie, însemnând îndepărtarea grăsimii de pe burtă. La scurt timp, pacienta a murit în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a unităţii spitaliceşti.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite