Craiova: Un centru pentru copiii proveniţi din familii sărace şi o şcoală din Piscu Vechi, reabilitate cu fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Înalt Prea Sfinţitul Irineu a semnat contractul pentru reabilitarea unui centru destinat copiilor săraci
Înalt Prea Sfinţitul Irineu a semnat contractul pentru reabilitarea unui centru destinat copiilor săraci

Conducerea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Oltenia a semnat astăzi două noi contracte de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional.

Estre vorba despre un contract pentru realizarea unui centru pentru copii care provin din familii nevoiaşe din Bănie, proiect cu o valoare de peste 3,6 milioane de lei ce îşi propune să asigure incluziunea socială a peste 300 de copii. Reabilitarea şi recompartimentarea clădirii situată pe strada Deva din Bănie va fi finalizată de constructor în 19 luni. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Craiova, beneficiara investiţiei, vor să le asigure copiilor un mediu propice pentru socializare, consiliere dar şi pentru educaţiei. „Copiii îşi vor putea efectua temele, vor putea viziona filme, vor învăţa să lucreze cu calculatorul şi vor fi consiliaţi”, a spus Marilena Bogheanu, directoarea ADR Oltenia. „Acest proiect se înscrie în rândul multor proiecte de acest gen pe care le avem în Craiova. S-a depus foarte mult suflet de către oameni care lucrează, în cea mai mare parte, benevol, la acest proiecte. Este foarte important să dezvoltăm voluntariatul”,a spus Înalt Prea Sfinţitul Irineu, Mitropolitul Olteniei.
Un alt proiect semnat astăzi de reprezentanţii ADR vizează reabilitarea unei şcoli din comuna Piscu Vechi în care învaţă aproape 300 de elevi. Contractul are o valoare de aproape 4 milioane de lei, iar implementarea proiectului va dura doi ani.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite