Un bătrân de 75 de ani, bolnav de diabet, îi ameninţă cu judecata pe medicii de familie: "Îmi trebuie reţetă pentru medicamente, mai am pastile pentru două zile"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bătrân de 75 de ani a depus sesizare la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate din Dolj, după ce medicul de familie a refuzat să-i elibereze reţetă pentru medicamente compensate.

Alexandru Toma (75 de ani), din Craiova, diagnosticat cu diabet, povesteşte că a ajuns de mai multe ori la cabinetul medicului de familie, pentru o reţetă de medicamente compensate. „Doamna doctor nu mi-a dat nimic, zice că o perioadă nu o să îmi dea nicio reţetă. Eu ce fac acum, că mai am medicamente pentru diabet doar pentru două zile, iar acum nu am nici bani să dau pe pastile. Plus că sufăr şi cu inima”, ne-a spus bătrânul în această dimineaţă.


Ameninţă cu instanţa

Craiova


Pentru că a fost refuzat de medicul de familie, craioveanul s-a prezentat de două ori la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Dolj, unde a depus sesizare. „O  să dau medicii de familie în judecată dacă nu mi se rezolvă problema. Aşa ceva nu se poate, o să cad pe stradă să mor, dacă nu iau medicamente. Tot tratamentul m-ar costa costă 600 de lei, adică mai mult de jumătate din pensie. Dar trebuie să şi trăiesc, să iau mâncare. Soţia mea are la rândul ei probleme de sănătate, abia mai poate merge, că o dor picioarele. Chiar nu ne ia nimeni în seamă?”, a întrebat bătrânul.

Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla ce spun reprezentanţii medicilor de familie despre această situaţie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite