Un aparat de anestezie de la Spitalul Judeţean s-a blocat. Doctorii operează zeci de copii pe săptămână într-o singură sală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesor doctor Corneliu Sabetay, şeful Secţiei de Chirurgie Pediatrică de la Spitalul Judeţean din Craiova.
Profesor doctor Corneliu Sabetay, şeful Secţiei de Chirurgie Pediatrică de la Spitalul Judeţean din Craiova.

Aparatul de anestezie de la Secţia de Chirurgie Pediatrică este defect de mai bine de o lună. Doctorii îi bagă pe copii la operaţie într-o singură sală, unde se află un aparat în stare de funcţionare.

Aparatul de anestezie de la Secţia de Chirurgie Pediatrică nu funcţionează de la începutul lunii septembrie. "S-a defectat şi, cu tot concursul tehnicienilor, a trebuit să fie trimis pentru reparaţii la Bucureşti. Sigur că această situaţie ne pune probleme. Atunci când ai două săli, şi intervenţiile se pot realiza în ambele. Dacă nu se pot face anestezii într-una, în cazul nostru în cea aseptică, te rezumi la cea liberă", a declarat profesorul doctor Corneliu Sabetay, şeful Secţiei de Chirurgie Pediatrică de la Spitalul Nr. 1. Specialistul a spus că în fiecare zi, în această secţie, doctorii realizează câte 7-8 operaţii dar că, momentan, intervenţiile nu sunt amânate din cauza aparatului defect.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite