Craiova: Un an de închisoare pentru şpaga din pat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Costel Caragea, ajutorul şefului de post din Celaru, a fost reţinut la 3 octombrie, când a fost prins cu mita sub pernă.

Agentul a fost condamnat ieri de Tribunalul Dolj la un an de închisoare cu executare. Poliţistul susţine că e nevinovat.Omul legii i-a promis unui tânăr că îl ajută să scape de dosarul penal în care era acuzat de conducerea unei motociclete fără a poseda permis de conducere. Pentru acest „serviciu“, Costel Caragea a cerut mită 500 de euro, atenţionându-l pe tânăr că vrea banii în mai multe tranşe. La 3 octombrie agentul Caragea i-a cerut victimei 500 de lei din suma totală, dar şi şase kilograme de brânză pe care le-a şi primit în seara respectivă. Poliţistului însă nu i-a trecut prin cap că victima l-a înregistrat cu telefonul, apoi s-a dus la Direcţia Generală Anticorpuţie Dolj unde l-a denunţat. Ajutorul şefului de post a fost filat timp de o săptămână, toate convorbirile telefonice fiindu-i  înregistrate.

Dormea cu banii sub cap

În momentul în care mascaţii au descins în locuinţa ajutorului şefului de post, acesta dormea. Oamenii legii au găsit cei 500 de lei  ascunşi sub pernă. Costel Caragea le-a spus că banii nu sunt ai lui şi nici nu ştie cum au ajuns acolo. „Totul este o înscenare. Nu ştiu cine mi-a pus banii sub pernă. Eu nu am cerut niciodată niciun leu. Sunt nevinovat şi nu înţeleg de ce am fost reţinut“, a spus poliţistul.

Tribunalul Dolj l-a condamnat ieri pe Costel Caragea la un an de închisoare cu executare. Poliţistul este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă. Hotărârea instanţei nu este definitivă ea putând fi atacată cu recurs de agentul Caragea, care susţine în continuare că este nevinovat.


Alt poliţist care a întins mâna

Mirel Florea este un alt poliţist acuzat de luare de mită, care a fost condamnat de către Tribunalul Dolj la trei luni de închisoare, însă cu suspendare. Poliţistul de la secţia 1 Craiova a luat mită 70 de lei de la un şofer, care, la 10 aprilie 2010, a trecut pe roşu la semaforul din zona cinematografului Patria.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite