VIDEO Ultimii Scorpioni Roşii s-au întors din Afganistan. Ministrul Apărării a vorbit despre soldaţii morţi la datorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a fost astăzi prezent la ceremonia care a avut loc în fieful Scorpionilor, prilejuită de întoarcerea ultimilor soldaţi din misiune.

La ceremonia militară care a început la ora 9.30 au fost prezenţi ministerul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, primarul Craiovei, Antonie Solomon, şi viceprimarul Mărinică Dincă.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, alături de ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea.

image

Evenimentul a fost organizat după ce ieri au ajuns în Craiova ultimii soldaţi ai Batalionului 26 Infanterie "Neagoe Basarab". Ostaşii fost plecaţi timp de şase luni pe teatrul de operaţiuni din Afganistan.

"Vom simţi permanent grija lor"

image

Ministrul Apărării a ţinut un discurs în care a vorbit despre doi Scorpioni care şi-au pierdut viaţa în misiune, Cătălin Ionel Marinescu şi Laurenţiu Lixandru. "Din nefericire, aceste eforturi au fost răsplătite cu sacrificiul suprem al camarazilor noştri, căzuţi la datorie în lupta împotriva terorismului internaţional. Pierderea vieţilor acestor tineri excepţionali care se aflau la începutul carierei lor în slujba patriei ne arată că a fi militar nu este o simplă meserie, ci cea mai înaltă vocaţie pe care şi-o pot asuma doar oamenii curajoşi şi demni. Ne plecăm cu pioşenie fruntea în faţa memoriei, sacrificiului, şi asigurăm încă o dată familiile lor că amintirea lor va fi veşnic păstrată şi onorată de armata română iar noi le vom fi întotdeauna alături, asigurându-le că vom simţi permanent grija lor", a declarat  ministrul Gabriel Oprea.

Drapelele de luptă ale Batalionului 20 Infanterie “Scorpionii Negri” şi Batalionului 26 Infanterie “Scorpionii Roşii” au fost decorate cu Ordinul “Virtutea Militară” în grad de Ofiţer, cu însemn de război, respectiv cu Ordinul Naţional “Pentru Merit” în grad de Cavaler, cu însemn de război.

Află ce spun familiile militarilor veniţi din misiune din ediţia de mâine a cotidianului Adevărul.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite