Craiova: Trubaduri, domniţe, hoţi şi magi se petrec în Cetatea Medievală a Severinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oltenii sunt invitaţi în acest weekend în lumea cavalerilor şi a domniţelor din Evul Mediu, cu care vor lupta, dansa şi cânta, de zilele oraşului.

Străjeri la porţile turnului, salvarea domniţei din turn, baba-oarba între cavaleri şi domniţe, ursitoare, sânziene, vânzători de leacuri miraculoase, patrule ale gărzilor cetăţii, cavaleri luptându-se cu spadele sau ademenind domniţe, menestreli, trubaduri, lăutari şi hoţi jefuind personajele. Este atmosfera ce vă aşteaptă, începând din această seară, la Cetatea Medievală a Severinului. De la ora 16.00, puteţi participa la un atelier de confecţionat şi mânuit păpuşi tradiţionale, o şcoală de tir cu arc englezesc, o şcoală de dans medieval, un concurs interactiv cu premii intitulat „Cavaleria grea... de cap“, dar şi o şcoală de scrimă medievală. În câteva ore de spectacol, realitatea şi fantezia, modernul şi medievalul se vor împleti în armonie, purtându-vă într-o lume pe care mulţi o credeau apusă.



Va fi aleasă Domniţa Cetăţii Severinului

Iubitorii de muzică veche sunt aşteptaţi şi ei la o incursiune în trecut. În program sunt cuprinse concerte de muzică medievală, spectacole de teatru, dar şi scenete pentru copii. Mâine, începând cu ora 16.00, vor avea loc un teatru de păpuşi tradiţionale, o paradă a cavalerilor, un atelier de gastronomie medievală, cursuri de dans medieval, scrimă, dar şi concursul interactiv „În căutarea domniţei din Cetatea Severinului“. Duminică, după concursul de basme cu premii, o animaţie de carnaval medieval săsesc, un recital de poezie franceză, un concert de lăută, precum şi acordarea titlului de domniţă, va avea loc retragerea cu torţe din Cetatea Severinului.

image

Află ce mai cuprinde programul manifestărilor pe turnu-severin.adevarul.ro

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite