Craiova: Trofeul UNITER a ajuns la Muzeul Olteniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Secţia de Păpuşi de la Casa Băniei, realizată în parteneriat de Asociaţia Culturală GAG şi Muzeul Olteniei, a luat unul din cele două premii speciale acordate de UNITER pentru proiecte inedite şi realizări remarcabile.

„Găzduim un trofeu care ne onorează şi care face cinste întregului oraş“, a mărturisit astăzi, în conferinţă de presă, Mihai Fifor, directorul Muzeului Olteniei, precizând că instituţia va continua să fie cât mai mult pe placul publicului îndrăgostit de teatrul de păpuşi şi animaţie. Una dintre surprize va veni imediat după Noaptea muzeelor, când în părculeţul de la Casa Băniei va fi amplasată o scenă pe care vor evolua trupe de teatru din ţară.

image

Pentru Asociaţia Culturală GAG premiul UNITER este distincţia pe care arta păpuşeriei o merită din plin. „A durat trei ani până să punem pe roate secţia. Nicio clipă nu ne-a trecut prin cap că un muzeu poate lua un astfel de premiu. Trofeul este în egală măsură al Muzeului Olteniei şi Asociaţiei GAG. Fără sprijinul muzeului nu am fi reuşit“, a spus Adriana teodorescu, membru „GAG“.

Muzeul deschide pentru copii şi atelierele de creaţie, în care ei vor putea învăţa meşteşuguri ca olărit, ţesut şi iconărit.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite