Craiova: Trenuri anulate şi curse amânate cu până la 150 de minute, din cauza vagonului de marfă deraiat la Mehedinţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe curse pe ruta Timişoara-Bucureşti au fost anulate şi amânate, după ce un tren de marfă încărcat cu fier a deraiat la Mehedinţi. Şi la această oră, călătorii aşteaptă în Gara Craiova.

Ora 12.40: Călătorii stau în ger în Gara Craiova şi la această oră, după ce au fost anunţaţi că trenurile la care îşi cumpăraseră bilete au fost anulate. Doina Samafalov  (57 de ani), din Galaţi, era necăjită azi dimineaţă, pentru că nu a mai avut cum să ajungă acasă. „Nu am încotro, stau să văd dacă oi mai avea un alt tren. Dacă nu, rămân în Craiova încă o zi şi plec mâine”, ne-a spus femeia.

image


Lelioara Sgaibă (64 de ani) era supărată-foc pentru că a îndurat un frig năprasnic în staţia de la Gilort. „Stătui 150 de mintute, nu mai pot de cât îngheţai. Nu fu căldură, că la Gilort nu este sală de aşteptare. Şezui aşa, nemâncată, şi dârdâii toată dimineaţa. Abia mai pot să îmi mişc picioarele”, s-a plâns Lelioara, care căra azi dimineaţă trei genţi uriaşe în care avea înghesuite, printre altele, şi alimente.

image

Mai îngrijorat era însă Cornel Belu (foto sus), un pensionar de 71 de ani care, în ciuda bolilor şi ale temperaturilor scăzute, a rezistat în gara din Craiova aproape trei ore, aşteptând o rudă. Bătrânul era nemulţumit din cauza celor întâmplate, mai ales că persoana pe care o aştepta suferă de afecţiuni cardiace. „Trebuie să vină cumnata de la Gilort, cu ternul personal. Nu ştiu ce s-o fi întâmplat, că nu ne zice nimeni nimic. La vârsta mea, numai de stat în frig nu îmi arde”, ne-a mărturisit pensionarul, care nu şi-a dezlipit ochii de pe ceas, în tot acest timp, sperând că situaţia se va rezolva cât mai rapid.


image


Reprezentanţii Poliţiei Transporturi Rutiere Dolj au explicat că patru curse au fost anulate, respectiv un Accelerat pe ruta Timişoara Bucureşti, un Inter City, Timişoara-Bucureşti, Personalul Filiaşi –Craiova, Rapidul Craiova-Turnu Severin, şi alte trei curse au avut întârziere de până la 150 de minute. „Am adus un echipaj format din 13 agenţi, ca să menţinem ordinea, să-i îndrumăm pe călători spre alte mijloace de transport şi chiar să-i ajutăm cu bagajele”, a declarat Ion Ţârdea, şeful Poliţiei Transporturi Rutiere Dolj.

image

Un vagon al unui tren  de marfă, încărcat cu fier vechi, a deraiat în staţia CFR Valea Albă. Încidentul a avut loc în jurul ore 5.30.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite