Tren blocat în apropiere de Băileşti, după ce s-a aprins motorul locomotivei. Mecanicul a acţionat ca să prevină o tragedie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

30 de persoane care în această dimineaţă călătoreau cu trenul pe ruta Calafat-Craiova au fost blocaţi în apropierea oraşului Băileşti, după ce de la motorul locomotivei a ieşit fum.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 7.00  în Halta Horticola, aflată în apropiarea oraşului Băileşti. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, 30 de călători care circulau cu trenul Regio 9134 au rămas blocaţi în haltă, după ce au apărut probleme la motorul locomotivei. "S-au aprins masele plastice de la motorul de tracţiune, izolaţia de la cablurile electrice scoteau fum. Mecanicul a intervenit cu stingătoarele din dotare şi a decuplat locomotiva de garnitură, până ce la scurt timp a ajuns un echipaj de la Secţia de pompieri din Băileşti. Nu s-a intervenit cu apă, pentru că nu a fost foc", a declarat căpitanul Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvânt al ISU Dolj. Acesta a adăugat că toţi călătorii au fost transportaţi cu autospeciala pompierilor şi cu o maşină a poliţiei la gara din Băileşti. Căpitanul Florin Cocoşilă a precizat că nu au fost răniţi şi că trenul la care s-a aprins motorul şi-a continuat traseul, după ce locomotiva a fost înlocuită.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite