Craiova: Omor şi mită cu poliţişti doljeni în rol principal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii legii au pretins anumite sume de bani pentru a închide ochii la unele infracţiuni comise anumite pesroane. Poliţiştii au declarat în faţa anchetatorilor că sunt nevinovaţi şi că le-a fost întinsă o capcană.

Mihai Cosmin Mitru, poliţist la secţia 3, şeful de post din comuna Gighera, Florea Stănescu şi Mirel Florea, fost agent la secţia 1 au în comun un singur lucru: toţi trei sunt acuzaţi de luare de mită. Culmea ironiei, cei care le-au dat şpagă oamenilor legii sunt şi cei care i-au reclamat la parchet. „Poliţistul de la secţia 3 şi şeful de post de la Gighera au primit mandate de arestare pentru 29 de zile“, a spus Magda Bădescu, purtător de cuvânt Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

A primit banii pentru a nu întocmi un dosar penal

Şeful de post de la Gighera, ultimul poliţist arestat a decis să nu îi întocmească dosar penal unui tânăr care a fost implicat într-un accident şi care nu avea nici permis de conducere. Pentru a se face că nu a văzut aboslut nimic, omul legii a primit  400 de euro. Florea Stănescu nu a recunoscut absolute nimic în faţa anchetatorilor şi a declarat că este nevinovat.

image

Poliţistul de la secţia 3 nu a trecut testul de integritate

Oamenii legii au primit mai multe reclmaţii la adresa lui Mihai Cosmin Mitru. Mai multe persoane l-au reclamat că le-a cerut sume de bani pentru a nu le suspenda permisul de conducere. S-a organizat un flagrant,iar ca pion a fost folosit un alt coleg al poliţistului sub acoperire. Acesta ştia cu exactitate, care era zona de patrulare a poliţistului de la secţia 3 şi a comis o infracţiune trecând pe roşu. A fost orpit imediat în trafic, iar Mihai Cosmin Mitru i-a cerut 550 de lei mită.

image

„Agentul 047“ a fost mutat

Mirel Florea, este poliţistul care a cerut doar 75 de lei mită pentru a ierta un şofer ,care a trecut tot pe culoarea roşie. Imediat după ce bărbatul i-a dat banii s-a dus la parchet şi l-a reclamat. A primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, îsnă a doua zi a fost eliberat. Este cercetat în stare de libertate şi nu are voie să părăsească localitatea. Agentul a fost mutat de la secţia 1 de Poliţie la garaj. Acum are în sarcină să ducă documente la diferite instituţii. La fel şi Florea a spus că este nevinovat.

Stelian Surugiu este poliţistul care s-a urcat băut la volan şi a omorât o femeie din comuna Poiana Mare. Bărbatul a fugit la faţa loculi, însp la câteva minute a revenit, dar nu pentru a-I acorda victimei primul ajutor ci pentru că îşi pierduse numerele de înmatriculare. A fost arestat la câteva zile şi este acuzat pentru omor. Bărbatul a cerut de două ori până acum să eliberat sub control judiciar, însă de fiecare dată cererea i-a fost respinsă ca nefondată.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite