Craiova: Trei furnizori Ford vor să-şi deschidă fabrici în Parcul Industrial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele trei companii producătoare de subansamble auto vor să facă investiţii de tip greenfield pe o suprafaţă de 8,3 hectare cu care ar trebui extins Parcul Industrial Craiova.

Administratorul Parcului Industrial Craiova, Marin Nicoli, a declarat că în prezent compania germană Kirchhoff Automotive, producător de structuri de caroserie şi de şasiu, Afmech NV - furnizor din Genk Belgia care produce echipamente hidraulice, precum şi Rochling Automotive Italia - producător de componente din plastic pentru automobile au depus scrisori de intenţie pentru construcţia unor unităţi de producţie în PIC. „Noi avem doar 20.000 de metri pătraţi liberi, însă firmele sunt interesate de terenul de 8,3 hectare pe care îl aşteptăm de la Ministerul Administraţiei şi Internelor. Cei de la MAI au fost de acord să îl cedeze în schimbul unor hangare pe care ar urma să le primească la aeroport, care să deservească Unitatea SMURD  de elicoptere. E practic ultimul tren pentru aceste terenuri”, a spus Nicoli.

Potrivit acestuia, firmele care ar urma să ocupe cele 8, 3 hectare ar crea aproximativ 3.500 de locuri de muncă, până la sfârşitul lunii octombrie, componentiştii urmând să înceapă lucrările.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite