Trei ani de închisoare cu executare pentru Ionuţ Dinu, fiul de poliţist care a împuşcat-o în cap de Alexandra Iancu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiova: Ionuţ Dinu a primit trei ani de închisoare cu executare.
Craiova: Ionuţ Dinu a primit trei ani de închisoare cu executare.

Curtea de Apel Bucureşti a dat verdictul în cazul lui Ionuţ Dinu, fiul de poliţist care a împuşcat-o mortal pe Alexandra Iancu. Tânărul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

image

Ionuţ Dinu a fost încătuşat şi dus în arestul Inspectoratului de Poliţie Dolj, iar de acolo în Penitenciarul Craiova.

Familia Alexandrei Iancu, tânăra împuşcată mortal de Ionuţ Dinu, consideră pedeapsa foarte mică. Nu este zi în care Maria şi Mihai Iancu să nu îşi plângă copila.

„Toată ziua stau şi mă uit la poartă. o aştept să vină, dar nu vine. iar ionuţ Dinu s-a căsătorit cu cea mai bună prietenă a Alexandrei, care locuieşte la niciun kilometru de noi“, a mărturisit mama tinerei ucise.

UPDATE, ora 12.40: Poliţia Dolj a precizat în urmă cu câteva minute că mandatul de arestare a ajuns la Poliţie şi că va fi pus în executare.

UPDATE, ora 12.00: Curtea de Apel Bucureşti a decis în urmă cu două zile ca Ionuţ Dinu să execute trei ani de închisoare. Sentinţa este definitivă. Ieri, familia lui Ionuţ Dinu a depus recurs la Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie, recurs care a fost respins. "Tribunalul Dolj a primit în aceasta dimineaţă mandatul de arestare pe numele lui Ionuţ Dinu şi a fost trimis la Inspectoratul de Poliţie al judeţului Dolj", a declarat Daniel Stancu, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Dolj.

Ionuţ Dinu arestat

"La noi nu a ajuns niciun mandat", a declarat comisar Florentina Popescu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Dolj.

În dimineaţa de 25 iunie 2009, craioveanul Ionuţ Dinu, de 20 de ani, a împuşcat-o în cap cu o armă de tir a tatălui său pe Alexandra Iancu, de 19 ani, o colegă a surorii sale, care stătea în gazdă la ei de peste doi ani. Victima a fost transportată imediat la Spitalul de Urgenţă, însă, în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viaţa, a decedat ziua următoare. Deşi agentul Nelu şi fiul său, Ionuţ, au susţinut că arma s-a descărcat accidental, după ce i-a căzut tânărului din mână, expertiză complexă balistică, traseologică şi fizico-chimică efectuată în acest caz a arătat că Ionuţ a împuşcat-o pe Alexandra cel puţin cu intenţie indirectă.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite