Craiova: Top soluţii pentru Sănătate: "Cum plătesc asigurările la maşini, aşa să dea şi pentru vindecarea lor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii din Oltenia aduc propuneri pentru resuscitarea sistemului. Pe masa preşedintelui României, Traian Băsescu, a ajuns o carte scrisă de un oltean, care conţine soluţii pentru ieşirea din criză a acestui domeniu.

Medicii din Oltenia spun că principala modalitate pentru ca acest sistem să se redreseze este ca toţi românii să-şi achite îndatoririle către stat. Printre propunerile pe care cadrele medicale le-au găsit se numără:

1. Achitarea asigurărilor de către toţi românii. "Cum plătesc asigurările la maşini, aşa să dea şi pentru vindecarea lor. Dacă se întâmplă un accident rutier, maşina este asigurată. Dar dacă proprietarul nu este în aceeaşi situaţie, ce se întâmplă? De îngrijiri va beneficia, fiind cazuri urgente. Din cauza faptului că nu toţi respectă aceste obligaţii, sistemul este subfinanţat", a declarat dr. Alexandru Cameniţă, şeful Secţiei de Neurochirurgie de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova.

2. Ieftinirea medicamentelor.

3. Scăderea numărului personalului administrativ din unităţile spitaliceşti. "Stau toate angajatele şi răsfoiesc hârtiile, se fac că lucrează şi nu fac decât să mănânce din banii statului. Nouă ne scad salariile, ne încarcă programul de nu mai ştim cum să ne împărţim, şi ele se odihnesc la răcoare şi aşteaptă să treacă luna, să îşi ia leafa", a spus Rodica S., asistent medical la Spitalul Filantropia din Craiova.

Citeşte şi:

Medicii şi asistenţii şi-au huiduit toată dimineaţa şefii: "Ne jupoaie de vii!"

"Ne jupoaie de vii! Nu avem ce să le punem pe masă copiilor de Paşte!"

Un medic din Oltenia a scris o carte în care a enumerat toate hibele sistemului şi a lansat câteva variante prin care acesta ar putea fi resuscitat. Cartea a ajuns pe masa preşedintelui României, Traian Băsescu. Când a citit ideile cuprinse în carte, şeful statului a rămas uimit de cuprinsul volumului şi i-a cerut doctorului să accepte să fie membru al unei comisii de specialitate de la Palatul Cotroceni. Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla despre ce carte este vorba, ce conţine aceasta, cât numele autorului care l-a impresionat pe preşedintele Băsescu.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite