Craiova: Tirurile neechipate de iarnă, patinatoare pe şoselele din judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autotrenurile fără lanţuri au blocat traficul pe drumurile din judeţ
Autotrenurile fără lanţuri au blocat traficul pe drumurile din judeţ

Mai multe autovehicule de mare tonaj neechipate de iarnă au derapat azi-noapte pe DN 65 în dreptul Pădurii Sarului, blocând circulaţia în zonă.

În urma intervenţiei echipajelor Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova şi ale Poliţiei Rutiere din judeţele Olt şi Dolj, drumul a fost degajat şi curculaţia a fost reluată. Potrivit IPJ Dolj, la nivelul judeţului au fost instituite opt filtre auto care au misiunea de a opri toate mijloacele de transport cu masa de peste 3,5 tone pe care le verifică amănunţit pentru a stabili dacă sunt dotate corespunzător cu lanţuri antiderapante, lopată şi nisip.
„Din experienţele anilor trecuţi a rezultat faptul că aceste autovehicule pun cele mai multe probleme în cazul în care derapează şi blochează sectoare de drum. În cadrul acestor activităţi, au fost constatate 101 fapte de natură contravenţională, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare totală de 17.280 lei.
Facem apel către deţinătorii de autovehicule ca, pe cât posibil, în această perioadă să încerce să folosească şi alte mijloace de deplasare, cum ar fi transportul în comun, pentru a se evita producerea de aglomeraţii sau chiar blocaje în trafic ceea ce ar îngreuna sau chiar împiedica intervenţia utilajelor de deszăpezire, cu consecinţe neplăcute şi nedorite de nimeni”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, comisar Adrian Căpraru.

Potrivit sursei citate, la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj s-a constituit Comandamentul Operaţional, din care fac parte şeful inspectoratului, adjunctul şefului de inspectorat pe linie de ordine publică, şefii serviciilor de ordine publică şi poliţie rutieră, comandament care a monitorizat permanent situaţia de pe drumurile din judeţ.

Efective sporite de poliţişti


Efectivele de poliţişti care asigură dirijarea traficului şi monitorizează traficul pe drumurile din judeţ au fost suplimentate pentru a putea interveni operativ în cazul producerii de accidente sau blocaje de trafic. În ultimele 24 de ore, peste 350 de poliţişti, cu precădere de la Serviciul Poliţiei de Ordine Publică - 254 şi de la Serviciul Rutier - 60, au acţionat pe drumurile judeţului, pentru monitorizarea şi controlul traficului, pentru dirijarea şi informarea conducătorilor auto cu privire la condiţiile de trafic pe anumite sectoare de drum, dar şi pentru depistarea autovehiculelor care nu sunt dotate corespunzător pentru a circula în siguranţă pe timp de iarnă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite