Craiova: Tinerii surdo-muţi se fac auziţi prin artă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia Vasiliada şi voluntari ai mai multor instituţii de cultură derulează timp de un an proiectul „This is my voice“, pentru 40 de hipoacuzici.

Sunt dornici să comunice şi altfel decât prin limbajul semnelor, înţeles de mult prea puţini dintre cei ce cu grai şi auz sănătos. Aşa că timp de un an vor experimenta metoda photovoice, implementată la Craiova şi în alte oraşe din România, precum Bucureşti şi Cluj, dar şi din Polonia, printr-un proiect lansat de Asociaţia Vasiliada.

Cu ajutorul acesteia, cei 40 de tineri hipoacuzici vor fi implicaţi în activităţi în strânsă legătură cu arta, îndeosebi cu cea fotografică, pentru ei înşişi, dificultăţile şi bucuriile vieţii pentru care o trăiesc, despre identificarea soluţiilor care să faciliteze integrarea lor socială. Realitatea imortalizată de ei va face obiectul unui workshop în Bucureşti, iar fotografiile putea fi văzute în expoziţii în Capitală, la Craiova, Cluj şi la Varşovia.

„Prin proiectele venite în sprijinul tinerilor surzi, Asociaţia Vasiliada şi partenerii săi doresc să atragă atenţia asupra potenţialului enorm deţinut de tinerii cu dizabilităţi auditive şi de vorbire, în scopul integrării acestora în societate“, a precizat Sorina Stăiculescu, coordonator Relaţii Publice în cadrul Asociaţiei Vasiliada.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite