Craiova: Tinerii şi poliţiştii, parteneri în lupta cu violenţa din şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tinerii caută soluţii pentru a reducea violenţa în şcoli
Tinerii caută soluţii pentru a reducea violenţa în şcoli

Voluntari şi elevi de la mai multe unităţi de învăţământ din Craiova s-au întâlnit cu şefii poliţiei, pentru a găsi împreună soluţii de reducere a numărului de actelor de violenţă în rândul adolescenţilor.

Tinerii care au luat parte la discuţii sunt implicaţi în campania „Violenţa ucide îngeri“, declanşată după ce, la 7 octombrie, Andrei Goreci a fost ucis de un fost coleg, chiar în faţa liceului la care învăţa. „Noi vrem să găsim soluţii concrete de prevenire, să ne asigurăm că elevii nu mai au astfel de porniri unii faţă de alţii. Violenţa nu duce la nimic bun. Dimpotrivă, în orice moment se poate întâmpla o tragedie“, a spus Adina Enache, reprezentanta Centrului Educaţional de Resurse şi Training (CERT) Dolj.

La întâlnirea din această dimineaţă, Cristina Catană-Pucă şi-a adus fiul, pe Mihăiţă, care împlineşte două luni la 7 decembrie. „Băieţelul meu a venit pe lume cu două ore înainte ca prietenul nostru Andrei să fie omorât. Am venit cu el aici pentru a trage un semnal de alarmă. Din păcate, violenţa în şcoli există şi trebuie făcut ceva pentru a stopa acest fenomen“, a spus tânăra.

Poliţia îşi oferă concursul

Tinerii le-au cerut omenilor legii soluţii concrete pentru a preveni tragedii precum cea de la 7 octombrie. „Noi suntem alături de voi şi suntem dispuşi să ne implicăm în orice proiect. În toate oraşele au loc astfel de incidente, nu doar la noi, în Craiova. Din fericire, avem parte şi de lucruri frumoase, care nu sunt însă întotdeauna mediatizate“, a spus Nicuşor Badea, comisar-şef în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj.

 Andrei Goreci, de 17 ani, a fost ucis cu două lovituri de cuţit în faţa Liceului Tudor Arghezi. Agresorul, Rommel Voicu, şi-a recunoscut vina şi riscă să-şi petreacă următorii 25 de ani în spatele gratiilor.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite