Ţiganii vor fi învăţaţi să îşi caute de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Rromii vor fi consiliaţi, în vederea căutării unui loc de muncă.
Rromii vor fi consiliaţi, în vederea căutării unui loc de muncă.

În cadrul unui proiect cu finanţare europeană, în Băileşti, Segarcea şi Bârca vor fi înfiinţate birouri de consiliere.  Peste 1.200 de persoane din mediul rural vor afla care sunt mijloacele de găsire a unui loc de muncă, iar alte 40 vor primi calificări profesionale.

Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Dolj a găzduit astăzi conferinţa de lansare a proiectului „Informare şi consiliere profesională în centre urbane mici şi zone rurale“. Acţiunea organizată de Centrul European pentru Promovarea şi Integrarea Rromilor a avut drept scop prezentarea celui mai nou proiect care urmează să fie realizat cu fonduri europene obţinute din Fondul Social European.


Cursuri de formare în trei localităţi doljene


Proiectul îşi propune să faciliteze integrarea pe piaţa muncii a şomerilor tineri şi a şomerilor de lungă durată, cu precădere a persoanelor de etnie rromă. Pentru ca informaţia să ajungă cât mai uşor la persoanele din mediul rural, iniţiatorii vor să înfiinţeze birouri de consiliere în localităţile doljene Segarcea, Băileşti şi Bârca.
Aici, specialiştii vor furniza servicii de informare şi consiliere profesională pentru persoanele care sunt în căutarea unui loc de muncă şi se vor organiza cursuri de calificare profesională pentru 136 de persoane defavorizate. „Ne propunem să sprijinim persoanele care nu îşi găsesc un loc de muncă, prin informare şi consiliere profesională“, a declarat Mirela Sandu, manager de proiect. Conducătorii proiectului care se va derula pe o perioadă de doi ani îşi propun să consilieze 1.200 de persoane şi să acorde 40 de certificate de calificare profesională.
Partenerii lor sunt primăriile din Bârca, Segarcea şi Băileşti, care vor spirjini ONG-ul prin punerea la dispoziţie a unor încăperi unde să fie susţinute cursurile de informare şi consiliere. Costul total al proiectului este de 2.051.600 de lei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite