Craiova: „Tendinţă de fals” în dosarul „Domnişoara Pogany”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Corpului de Control al ministrului Culturii este de părere că documentele prezentate în instanţă ar putea fi false.

Mihail Gurgoi a venit astăzi în Bănie pentru a verifica modul în care a fost gestionată problema „Domnişoara Pogany”, sculptura fiind revendicată în instanţă acum mai bine de un an de o bătrână din Bucureşti. „Am ridicat copii după întâmpinarea pe care a făcut-o cea care a solicitat retrocedarea statuetei. Săptămâna trecută am aflat de acest proces de la Direcţia de Cultură de aici. Consiliul judeţean a luat toate măsurile, inclusiv de a angaja o casă de avocatură care să se prezinte în instanţă.  Se va stabili la minister dacă se vor lua măsuri împotriva cuiva în acest caz. Eu nu am venit decât să fac o analiză a documentelor şi să transmit mai departe, la minister, concluziile. Decizia se ia mai departe de către conducerea ministerului. Avem aici o direcţie de cultură care ar fi trebuit să ştie şi ar fi trebuit să anunţe la minister. Ar fi trebuit să anunţe când au aflat. Ar fi trebuit să ştie mai de mult de acest proces şi nu cunosc motivele pentru care nu au aflat mai de mult. Dacă se fac vinovaţi, poate vor fi sancţionaţi”,a spus astăzi Gurgoi. Din informaţiile prezentate ieri presei locale reiese însă că CJ Dolj nu a angajat o casă de avocatură ci că se gândeşte să angajeze una.

Gorgoi a mai spus că între cele două contracte de vânzare-cumpărare depuse la dosar, cel aparţinând CJ Dolj şi cel al reclamantei, există o diferenţă semnificativă. „Avem copii după documente. Am văzut un act pe care se află semnătura proprietarului şi un alt act pe care nu este semnătura proprietarului şi pe care l-a băgat în instanţă familia. Nu ştiu de ce. Mă face să cred că a fost tendinţă de fals aici. Dacă ar fi să respectăm toate procedurile juridice, ar fi normal să facem plângere penală”, a spus Mihail Gorgoi.



Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite