Craiova: Târgul Gaudeamus şi-a deschis porţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iubitorii de carte s-au înghesuit încă de la primele ore ale dimineţii să cumpere sau doar să răsfoiască volumele din colecţiile Adevărul. Târgul de carte este deschis pentru craioveni până sâmbătă, la ora 14.

„Pictorii îi aveţi? Da’ Jules Verne le aveti pe toate?”, curgeau de dimineaţă întrebările către reprezentanţii editurii Adevărul, postaţi în faţa rafturilor pline-ochi de cărţi. Nici nu se deschisese oficial Târgul când craiovenii începuseră deja să ia cu asalt standul Adevărul. „Am auzit că se deschide şi am zis să vin înainte, să văd ce edituri sunt prezente anul acesta. Mi-am făcut chiar şi un buget special pentru Gaudeamus, că doar odată pe an avem târg de carte la Craiova şi am pus deoparte ceva bani pentru colecţia de pictori”,a spus Mihai Tănasie, student. Dacă de la primele ore ale dimineţii, când reprezentanţii editurilor încă aranjau volumele în rafturi, zeci de craioveni au călcat pragul târgului desfăşurat în foaierul Teatrului Naţional „Marin Sorescu, după ora 13 li s-au alăturat şi autorităţile locale şi judeţe, odată cu deschiderea oficială a celei de-a noua ediţii a Caravanei Gaudeamus.

Veniţi să donaţi carte pentru bibliotecile rurale!

Peste 30 de expozanţi de carte din domenii diverse îi aşteaptă pe craioveni în fiecare zi, de la ora 10 până la ora 18, iar sâmbătă, în ultima zi a târgului, până la ora 14. Craiovenii vor putea contribui şi anul acesta la tradiţionalul „Coş al Târgului”, care reuneşte donaţiile de carte venite atât din partea expozanţilor, cât şi a vizitatorilor, cu prilejul fiecăruia dintre Târgurile Gaudeamus. Anul acesta, la târgul Gaudeamus va debuta proiectul „Cărţile se întorc acasă”, care vizează reorientarea unui important fond de carte, la care, din diverse motive, multe persoane sunt dispuse să renunţe, către bibliotecile din mediul rural. Cărţile care vor fi donate cu prilejul Târgului Gaudeamus Craiova vor avea ca destinaţie biblioteci rurale din judetul Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite