Craiova: Ţăranii, împovăraţi de stat cu noi biruri. Fermierii trebuie să plătească 42 de lei pentru desecarea unui hectar de teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Niciun proprietar  din Dolj nu a vrut până acum să încheie contracte de servicii cu ANIF Sucursala Dunăre-Olt. Peste 30.000 de proprietari de terenuri din judeţ ar trebui să achite câte 42 de lei pentru fiecare hectar desecat.

În timp ce susţin la televizor cauza agricultorului român, spunând că producţia autohtonă trebuie încurajată, autorităţile române nu prididesc să le pună fermierilor beţe în roate. După ce anul trecut, subvenţia la irigaţii a fost eliminată, anul acesta un nou necaz s-a abătut pe capul ţăranilor. Potrivit unui act normativ adoptat de Guvern, fermierii vor fi nevoiţi să încheie contracte cu ANIF pentru execuţia lucrărilor de desecare, până acum acestea fiind plătite integral de stat. 
Ţăranii s-au uitat însă în buzunar, şi-au făcut socotelile şi au ajuns la concluzia că nu pot să ducă în spinare o nouă taxă. „De unde bani, doamnă? Că de abia trăim de pe azi pe mâine... Noi avem o palmă de pământ şi vor să ia pielea de pe noi pentru ea!”, ne-a spus un localnic din Gighera. De altfel, şi primarii din sudul judeţului au transmis ANIF adrese prin care le iau apărarea fermierilor. Argumentele edililor? Populaţia îmbătrânită şi săracă, regimul juridic neclar al terenurilor şi vânzarea proprietăţilor. Ţăranii ar trebui să plătească pentru desecarea unui hectar de teren 42 de lei, restul de 58 de lei fiind subvenţionaţi de stat, cu condiţia ca între cele două părţi să fie încheiat un contract de servicii.


Misiune imposibilă pentru ANIF


Reprezentanţii ANIF Sucursala Dunăre-Olt nu au găsit însă până acum niciun client deşi, spun autorităţile, proprietarii riscă să se trezească în iarnă sau primăvara viitoare cu hectare de culturi inundate de precipitaţii.

Află astăzi, din "Adevărul" de Oltenia ce vor să facă autorităţile pentru a-i obliga pe ţărani să plătească taxa!

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite