Tânărul care a murit în spital putea fi salvat chiar dacă a luat o infecţie de acasă, spun medicii. Află ce tratament îl putea vindeca pe bolnavul tratat de TBC!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorii de la Bucureşti au lansat ipoteza că Sorin Ovidiu Frăţilă a căpătat o infecţie de acasă, care i-a agravat starea de sănătate şi care i-a cauzat decesul. Specialişti din Craiova spun însă că o infecţie nu este o problemă de viaţă şi de moarte, la un spital de boli infecţioase.

Conferenţiar doctor Elmira Ibraim, de la Institutul Naţional de Pneumologie "Prof. dr. Marius Nasta" din Bucureşti, coordonatorul programului naţional de tuberculoză, spune că nu este exclusă varianta ca tânărul care a murit să fi căpătat o infecţie când a fost externat. "Se poate să fi contractat o infecţie, am înţeles că pacientul a plecat acasă în perioada Paştelui", a declarat coordonatorul programului naţional de tuberculoză.

Tratament cu antibiotice

Doctorii de la Spitalul de Boli Infecţioase din Craiova spun că, şi în această situaţie, bolnavul putea scăpa cu zile. "În momentul când un pacient contactează o infecţie, apar manifestări clinice, cum ar fi stările febrile. Dar se observă cu ochiul liber aceste manifestări. În acel moment, este necesară hemoleucograma sau examen spută floră banală, care confirmă sau infirmă existenţa infecţiei în organism", ne-a explicat un specialist din Craiova. Doctorul a precizat că există tratament pentru această problemă de sănătate. "Se administrează tratament cu antibiotice puternice. Şi rifampicina este antibiotic, dar pentru infecţia cu stafilococ, spre exemplu, trebuie un antibiotic cu o concentraţie mai puternică. Dacă vorbim despre cazul care a apărut în presă, era indicat ca, la stabilirea prezenţei infecţiei cu stafilococ, să se oprească tratamentul cu rifampicină şi să se administreze unul cu antibiotice cum ar fi Cefalosporina, cu o concentraţie mai bună, repet. Da, putea fi salvat, doar era internat la el acasă, cum vine vorba, la un spital de boli infecţioase", a adăugat sub anonimat specialistul.

Ipoteză şocantă în cazul tânărului tratat de TBC, care a murit: bolnavul avea infecţie cu stafilococ şi putea fi salvat

Ipoteză-bombă în cazul misterios al tânărului tratat de TBC, care a murit. Medicii cred că sfârşitul bolnavului i s-a tras de la vacanţă

Deces fără explicaţii

Un tânăr de 31 de ani, din Galicea Mare, a fost internat la 1 aprilie la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş", fiind diagnosticat cu tuberculoză. După o lună şi jumătate de spitalizare, acestuia i s-a făcut rău şi a fost transportat cu SMURD-ul la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova, unde a murit. Familia a depus mai multe reclamaţii către instanţele doljene împotriva medicului Lucian Ioncică, cel care l-a tratat pe bolnav de TBC, susţinând că a pus un diagnostic greşit, şi a doctorului Mihai Olteanu. Medicul Ioncică a refuzat să răspundă la acuzaţii. Doctorul Olteanu a spus pentru un post de televiziune că se declară nevinovat şi că a făcut tot posibilul să îl salveze pe bolnav.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite