Craiova: VIDEO / Sute de sindicalişti doljeni, în drum spre mitingul din Piaţa Constituţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 500 de membri ai filialelor din judeţ ale confederaţiilor naţionale au luat drumul capitalei, pentru a protesta împotriva adoptării noului Cod al Muncii.

„Am fost nemulţumit de prezenţa sub aşteptări de la protestele din Craiova şi mi-am dat seama că oamenii nu au înţeles că acest Cod al Muncii este un chin pentru cei ce vor dori să muncească. Ar trebui ca apărarea drepturilor să devină un cult, iar noi să demonstrăm că ştim să le cerem. Din păcate, în ultimul timp  am asistat, într-o Românie copleşită de creşteri de preţuri, cu un cod al muncii care va consfinţi subjugarea salariaţilor, la promovarea a două divorţuri“, a declarat Victor Peţa, liderul BNS Dolj.

image

Cu gândul că se va număra printre cei care au încercat să schimbe ceva a plecat spre Bucureşti şi Constantin Popa. Şi nu oricum, ci însoţit de prazul oltenesc, pe care este hotărât să îl recomande ca bun de consum pe toată durata zilei. „Duc prazul premierului Boc şi ministrului Udrea, să trăiască şi ei cu praz. Merg la miting pentru că eu nu stau îngenunchiat ca alţii, nu sunt cu jugul la gât. Toţi aşteptăm să se schimbe ceva, dar stăm să ne dea alţii“, a spus Constantin Popa, membru al Sindicatului Forţa Legii.

De laşitatea oltenilor s-a plâns dimineaţă, înainte de a urca în autocar, cu destinaţia Bucureşti, şi Aurelian Deoancă. „Singura soluţie este cu adevărat o revoluţie“, a spus acesta.

image

La mitingul din Piaţa Constituţiei sunt aşteptaţi 50.000 de sindicalişti din întreaga ţară. Protestul începe la ora 12.00.

Constantin Rada, liderul FSLI Dolj, nu şi-a însoţit de această dată colegii la miting în Bucureşti, având informaţii că ministrul Educaţiei va veni astăzi la Craiova. „Vreau să îi spun să îşi dea demisia, să plece, pentru că nu reprezintă educaţia. Şi-a bătut joc de cadrele didactice“, a declarat Rada.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite