Craiova: UPDATE/ Sute de persoane evacuate după ce în partea de nord a oraşului s-a simţit miros de gaze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii şcolii 14 din Bariera Vâlcii dar şi contribuabilii care veniseră să-şi plătească dările la Casa de Asigurări de Sănătate au fost evacuaţi în urmă cu o oră.

Update ora 14.00 CAS Dolj a transmis un comunicat prin care a lămurit situaţia creată la prânz în sediul instituţiei. 

"În data de 17.02.2011 s-a simţit la CAS Dolj, în incintă şi în afara instituţiei, un miros puternic de mercaptani (miros gaz metan).
Urmare a acestei situaţii conducerea instituţiei a dispus la ora 1115 punerea în aplicare a planului de evacuare în caz de pericol iminent, respectiv:
-    a fost anunţat GDF Suez prin numărul de urgenţe pentru intervenţii avarii gaze
-    s-a procedat la oprirea alimentării cu gaze şi energie electrică
-    s-a procedat la evacuarea în liniste, ordine şi supravegheată a personalului şi a publicului din sala ghişeelor, în curtea interioară a instituţiei
-    s-au aerisit incintele.
Echipa de intervenţie de la GDF Suez care s-a deplasat la sediul nostru a verificat instalaţia de gaze naturale şi a constatat că mirosul nu provine din reţeaua de alimentare cu gaze a CAS Dolj permiţând reluarea alimentării cu gaze şi energie electrică în condiţii de siguranţă, respectiv reluarea întregii activităţi a CAS Dolj.
Începând cu ora 13.00 la CAS Dolj activitatea s-a desfăşurat normal"


Alerta s-a dat după ce mai mulţi cetăţeni au simţit miros puternic de gaze şi au sunat la 112. Prefectul de Dolj, Eugen Georgescu, susţine că s-au primit apeluri din toate cartierele de nord ale Craiovei. Acesta a precizat că populaţia nu trebuie să se panicheze pentru că nu a fost vorba de o scurgere de gaze. „S-a întâmplat ceva la staţia de mercaptanizare din zona Dezbenzinare. „A fost o scurgere de mercaptan, substanţa care se adaugă în gaze pentru a avea miros. S-au făcut măsurători şi nu există scurgeri de gaze”,a spus prefectul. Au fost evacuaţi elevii şcolii 14 din Bariera Vâlcii, care aveau program până la ora 12, dar şi contribuabilii care veniseră la CAS Dolj să-şi plătească dările, precum şi funcţionarii acestei instituţii.  În prezent, activitatea a fost reluată la CAS Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite