Craiova: VIDEO / Suporterii Universităţii, la miting în Bănie: „Mititelu, Craiova nu e jucăria ta!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Protestul a fost organizat de Asociaţia Suporterilor Olteni. Sute de fani au mărşăluit prin centrul Craiovei, pe traseul: Universitate-Primărie-Minerva.

Liderii Asociaţiei Suporterilor Olteni preconizau, la începutul marşului, că se poate întâmpla orice. Pâna la 15:30, când marşul s-a încheiat oficial, cu o jumătate de oră mai devreme decât se anunţase iniţial, nu s-au înregistrat ciocniri între forţele de ordine şi suporteri.

image

Virgil Cancea, unul dintre organizatori, a declarat: „Am ieşit astăzi în stradă pentru a le spune autorităţilor că, dacă vor ca echipa să fie a oraşului, se poate. Nu mai vrem ca soarta Ştiinţei să o decidă, din doi în doi ani, câte cineva. Noi suntem Universitatea! Noi, suporterii!“. Gabi Blondu', liderul Peluzei Sud '97, a avertizat: „Nu numai ca nu o să sprijinim niciodată o altă echipă, dar o să luăm atitudine împotriva apariţiei unei alte echipe la Craiova! Noi, suporterii suntem Universitatea Craiova! Fără suporteri, nicio echipa din România sau de oriunde altundeva nu ar putea exista“

image

Suporterii au adus cu ei bannere uriaşe pe care au scris lozinci împotriva actualului finanţator al Universităţii Craiova, Adrian Mititelu,  şi au scandat în timpul marşului: „Nu lăsaţi Ştiinţa să moară!“, „Ţăranul din Booveni şi-a bătut joc de olteni!“, „Mititelu, eşti o mizerie", „Noi nu vrem altă echipă“. Protestatarii i-au cerut lui Mititelu să plece din Craiova.

image

La miting au participat suporteri ai Ştiinţei din Gorj, Severin, Motru, Caracal, Calafat, cei mai mulţi fiind din Craiova. Pentru acţiunea de astăzi au fost mobilizate 150 de forţe de ordine. Au fost şi câteva incidente. Unul dintre suporteri a aruncat o fumigenă spre sediul clubului Universitatea Craiova, acesta reuşind să strecoare fumigena, în ciuda percheziţiilor corporale efectuate de jandarmi la începutul mitingului.

Suporterii au ameninţat că nu se vor da bătuţi până nu îl vor vedea pe Adrian Mititelu plecat de la Ştiinţa. „Vom mai ieşi în stradă, nu e ultima dată!“ a spus Andrei, unul dintre participanţi.

image

UPDATE, ora 15.15. 500 de susţinători ai Ştiinţei s-au adunat de la ora 14.00 în faţa Universităţii din Craiova, supăraţi că echipa lor de suflet a retrogradat în Liga a II-a. Suporterii au scandat împotriva patronului, Adrian Mititelu, considerat de aceştia vinovat pentru declinul trupei din Bănie.

image

Întâlnirea este programată la ora 14.00, pe strada A.I.Cuza, în faţa Universităţii din Craiova. Potrivit albalbastrii.ro , marşul are ca motto: „Ştiinţa trebuie să renască“.

 „Toţi cei care nu sunt resemnaţi vor fi acolo, pentru a elibera echipa de cei ca Mititelu. Epoca patronilor precum acesta, Neţoiu sau Staicu trebuie să apună. Ştiinţa trebuie să redevină ce a fost. Renaşterea echipei nu se poate face decât în jurul lucrurilor care ne-au făcut unici în ţară, pasiunea şi numărul suporterilor. Este timpul ca vocea noastră să devină din ce în ce mai puternică şi ca acţiunile noastre să fie luate în seamă de toţi factorii de decizie din oraş“, se arată în comunicatul Asociaţiei Suporterilor Olteni, postat pe acelaşi site.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite