Craiova: Subvenţii doar pentru cei mai săraci

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Craiovenii îşi pot depune actele la sediul de pe strada Mitropolit Filrmilian 14 între orele 9 - 15.00
Craiovenii îşi pot depune actele la sediul de pe strada Mitropolit Filrmilian 14 între orele 9 - 15.00

Cei ce deţin mult trei bovine, cinci porcine, 20 de oi şi capre sau 15 familii de albine au interzis la ajutor bănesc pentru încălzirea casei.

Răducă Mirea este unul din sutele de craioveni care au îngroşat de la începutul săptămânii rândul la cozile de la Direcţia de Asistenţă şi Protecţie Socială, din strada Mitropolit Firmilian, numărul 14, unde se depun actele necesare obţinerii ajutorului pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale. Bărbatul nu are niciun veit. Stă la casă, iar iarna are nevoie de cel puţin 200 de lei pe lună pentru factura la căldură. Nu îşi găseşte ceva stabil de lucru, ci doar cu ziua. „Nu am nicio putere să fac faţă cheltuielilor. Muncesc pe unde apuc, banii sunt puţini, aşa că e bine cu subvenţia asta. Dar câte trebuie să depui pentru ea. Am venit de la 7.00, m-am uitat pe hârtiile afişate aici. Sunt 16 acte pe care trebuie să le aduci. Dacă nu înţelegi bine ce ai de făcut, eşti tot pe drumuri“, spune bărbatul. Sărăcia a pus-o pe drumuri şi pe Anghelica Duţu. Femeia locuieşte cu un nepot, pe care îl întreţine din pensia ei. „Doi oameni trăim cu 420 de lei. Vai de capu’ şi de sufletul meu“, se plânge bătrâna.

tabel subvenţii

Numărul animalelor din bătătură, luat în calcul pentru subvenţie
Ajutorul pentru încălzire îl primesc persoanele ale căror venituri nete lunare nu depăşesc 615 lei. Nu au parte de el proprietarii altor imobile în afara propriei locuinţe, care deţin maşini cu o capacitate cilindrică de peste 1600 mc, autoutilitare, iahturi, autobuze, microbuze, bărci cu motor, scutere de apă, utilaje agricole, de prelucrare a lemnului. Nici nu trebuie să se gândească la subvenţie posesorii unor depozite bacncare mai mari de 3.000 de lei şi nici aceia care au mai mult de 3 bovine, 5 porcine, 20 ovine şi caprine sau 15 familii de albine. Pentru a nu sta de prea multe ori la coadă, solicitanţii subvenţiei trebuie să pună în dosar toate actele necesare. Încep prin a completa şi semna formularul tip, cererea şi declaraţia pe propria răspundere, apoi vor ataşa copiii ale actelor de identitate, de proprietate şi certificatul de la Direcţia de Taxe şi impozite Locale pentru toţi membrii familiei, care sunt majori. Nu vor lipsi adeverinţa de salariu, cu venitul net obţinut luna trecută şi cu valoarea tichetelor de masă, cuponul de pensie, cel de indemnizaţie de şomaj, adeverinţă pentru copii care să ateste că nu primesc bursă la şcoală. Şi cei care nu au un venit vor aduce o adeverinţă de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice care să ateste acest lucru. Cea mai mare subvenţie este de 262 de lei, iar cea mai mică este 19 lei.    

Obligatorie procurarea cererilor

Cererile pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale se pot ridica de la Biroul Alocaţii, Indemnizaţii, Subvenţii căldură, de pe strada Mitropolit Firmilian nr.14 (sediul fostului Liceu Auto), între orele 9.00 – 15.00, şi de la G.D.F. Suez Craiova, din strada Bibescu nr. 33, iar în cazul încălzirii cu energie termică distribuirea şi înregistrarea cererilor se va face prin asociaţiile de proprietari.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite