Studenţii veniţi astăzi să doneze sânge la Agronomie au fost trimişi la plimbare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Asaftei a venit la cabinetul de la Agronomie, dar campania luase sfârşit.
Marius Asaftei a venit la cabinetul de la Agronomie, dar campania luase sfârşit.

Doar patru persoane au donat sânge în perioada 15-18 noiembrie, în cadrul campaniei organizate de Uniunea Studenţilor. Deşi acţiunea era programată până mâine, s-a încheiat de astăzi. Tinerii care au venit la cabinetul medical de la Agronomie au făcut cale-ntoarsă.

Campania de donare de sânge, intitulată „O picătură pentru viaţă”, din cadrul Festivalului Unifest, iniţiată de Uniunea Studenţilor din România, filiala Dolj, s-a oprit cu o zi înainte de termenul stabilit. Apelul organizatorilor către studenţi, de a veni la complexul studenţesc de la Agronomie, pentru a li se recolta sânge, nu a găsit ecou în rândul craiovenilor. „În aceste zile, doar patru persoane s-au prezentat la cabinet, pentru donare”, a declarat dr. Sevastiana Bran, directoarea Centrului Regional de Transfuzii Sangvine (CRTS) Craiova.


Refuzaţi la Agronomie


Azi dimineaţă, doar doi studenţi se plimbau prin faţa cabinetului, pentru analize, însă asistentele medicale le-au spus să meargă la CRTS, pentru că la Agronomie nu mai are loc nicio campanie. „Vroiam să dau sânge pentru cei în suferinţă.  Poate o să mă duc la centrul de lângă spital, când o să mai am timp. Astăzi am cursuri până seara”, ne-a spus Marius Asaftei (23 de ani), de la Facultatea de la Agronomie. În timp ce la CRTS sângele din rezervă este la limită, medicii spun că primesc o avalanşă de bolnavi care necesită transfuzie.

Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla dramele mai multor bolnavi de la Spitalul Judeţean din Craiova care cerşesc sânge trecătorilor de pe holurile unităţii medicale.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite