Craiova: Studenţii se şcolesc gratis în tabere tematice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oferta vizează peste 500 de studenţi ai universităţilor din Craiova şi Târgu Jiu. Tinerii selectaţi pentru taberele organizate la munte şi la mare sunt integralişti la şcoală şi premiaţi la diverse festivaluri.

Taberele tematice studenţeşti, organizate de Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret prin Casele de Cultură ale Studenţilor (CCS), încep pe 13 iulie şi se vor încheia şi se vor încheia pe 29 august. Din cadrul Universităţii din Craiova vor pleca 438 de studenţi, de la Târgu Jiu sunt 52, iar 15 provin din cercurile şi formaţiile care activează în CCS. Prima tabără va avea loc la Sinaia, în perioada 13 – 18 iulie 2011, şi va avea ca temă „Tehnici de vânzare“. Zilnic, timp de patru ore, 30 de cursanţi vor învăţa de la trainerii Asociaţiei ACCES Oltenia tot ce ţine de eficienţa procesului de vânzare. Ei vor lua lecţii despre persuasiune, stabilirea contactelor, pregătirea întâlnirii, codul manierelor în afaceri, strângerea de mână, cartea de vizită, despre cum se face o primă impresie favorabilă sau cum pot fi identificate nevoile clientului, fiind puse aici în discuţie diverse situaţii, interese, implicaţii, problem, motivaţii. Ultima zi din cele cinci ale primei tabere este cea în care vor fi rezolvate obiecţiile. Studenţilor le sunt asigurate cazarea şi masa, opentru aceasta din urmă beneficiind de bonuri în valoare de 40 de lei pe zi. Ei vor trebui să îşi suporte cheltuielile legate de transport.  Următoarea tabără, cea din perioada 19 – 27 iulie, de la Sinaia, are ca temă „Comunicarea“. Tinerii care au optat pentru ea vor afla mai multe despre abilităţile de exprimare, limbajul non-verbal, gestionarea conflictelor sau despre arta ascultării active.

Învăţare şi la mare


Pe lângă taberele de la Sinaia şi Pârâul Rece, studenţii au şansa să ajungă şi la mare anul acesta, în staţiunile Costineşti şi Neptun. Ei vor fi instruiţi de trainer şi în negociere, leadership, relaţii publice, tehnici de supravieţuire. Iubitorii sportului vor forma echipe mixte de volei sau fotabl şi vor pune la cale chiar un minicampionat la finalul taberei. „Este primul an în care taberele studenţeşti devin tematice şi nu mai sunt de odihnă. Tinerii beneficiază de condiţii foarte bune de cazare şi de desfăşurare a orelor de training“, a precizat Dorin Mărgărit, directorul Casei de Cultură a Studenţilor Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite