Craiova: Studenţii la Agricultură, chemaţi la cursuri de grădinărit în Danemarca

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii pot merge în Danemarca dacă au absolvit o şcoală cu profil agricol
Românii pot merge în Danemarca dacă au absolvit o şcoală cu profil agricol

Doljenii care au terminat un liceu cu profil agricol sau sunt studenţi la o facultate din domeniu pot aplica pentru  locurile de stagiari sau grădinari oferite de danezi în ferme şi sere din această ţară.

Preselecţia candidaţilor va avea loc la Ploieşti, pe data de 10 martie, iar aplicanţii trebuie să fie absolvenţi ai unui liceu agricol sau ai unei facultăţi de profil. Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă, danezii pun la dispoziţie 10 locuri de stagiari în ferme agricole şi 10 locuri de grădinar sau asistent grădinar.


Pentru a fi eligibil pe posturile de stagiari, aplicantul trebuie fie absolventul unui liceu de profil agricol (terminat în urmă cu maxim un an) sau student la o facultate de profil agronomic sau proaspăt absolvent al unei facultăţi cu profil agricol (absolvită în urmă cu maxim un an). Candidaţii trebuie să ştie engleza foarte bine, să fie dispuşi să înveţe daneza, să aibă vârsta între 18 şi 30 de ani, primind, în schimb, un salariu brut lunar de 1270 de euro.


Cursurile de grădinari durează aproape patru ani


În cazul locurilor de grădinari şi asistenţi grădinar, aplicanţii trebuie să îndeplinească aceleaşi condiţii, dar şi să dorească să studieze şi să muncească în Danemarca pentru o perioadă cuprinsă între doi şi patru ani, să absolve, după doi ani de muncă în Danemarca, un examen în limba daneză prin care se certifică că au dreptul să manipuleze/pulverizeze anumite substanţe folosite la diverse culturi, să aibă experienţă în munca agricolă, să fie motivaţi să înveţe limba daneză (participare la cursuri de seară) şi să fie interesaţi de cultivarea acestor plante, să fie loiali şi utili, să poată lucra independent şi să fie flexibili.
Durata cursurilor este în cazul celor de grădinari de trei ani şi opt luni (inclusiv 45 de săptămâni la colegiu), iar pentru ajutor de grădinar, doi ani (inclusiv 33 săptămâni la colegiu).

Perioada de început a muncii poate fi între 1 martie şi 1 august 2010 în timp ce cursurile la colegiu vor începe la 1 octombrie 2010.
 În plus faţă de cele 20 de locuri oferite, angajatorii danezi mai pun la dispoziţie 200 de locuri de muncă în agricultură pentru lucrători cu experienţă.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite