Craiova: Studenţii, învăţaţi să-şi crească şansele la angajare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierea privind cariera este oferită celor din anii terminali de facultate şi master, în cadrul proiectului „Students Jobs Club“

Înscrierile pentru orele de informare şi consiliere profesională desfăşurate în cadrul  „Students Jobs Club“ au început ieri, la Casa de Cultură a Studenţilor, instituţie care implementează proiectul în parteneriat cu ACCES Oltenia (Asociaţia de Consultanţă şi Consiliere Economico-Socială). La instruire pot participa o sută de studenţi, iar cei care se înscriu peste această cifră vor fi îndreptaţi către cursurile pe care le pot urma gratis prin Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Dolj.

„Consilierii le vor oferi sprijin pentru a-şi dezvolta marketingul personal. Câţi ştiu să îşi valorifice CV-ul, metodele şi tehnicile de acces pe piaţa muncii? Credem în general că ne pricepem să ne vindem bine, iar în cazul unui eşec nu reuşim să înţelegem unde am greşit“,  a spus Andreea Niţă, preşedintele ACCES Oltenia.


Tinerii îşi vor lua notiţe despre elaborarea ca la carte a CV-ului performant, despre negocierea salariului, cum să fie viitori buni angajaţi şi despre cum să îşi păstreze locul de muncă.
28 dintre ei vor fi selectaţi pentru a urma un curs gratuit de formare profesională ca inspector resurse umane, recunoscut de ministerele Muncii şi Educaţiei. Vor fi 90 de ore de curs, dintre care 60 de practică, de lucru efectiv pe documente. Pe 20 iunie, cei au ales să se specializeze ca inspector resurse umane vor susţine un examen de certificare a competenţelor.

Investiţie în dezvoltarea personală

„Este o oportunitate pentru mine, iar faptul că este gratuit mi se pare o şansă. Pentru mine se deschide o portiţă pe care vreau să intru. Consider că astfel mă dezvolt ca persoană“, a mărturisit Alexandra Popa, studentă în anul II la Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor. Şi Ioana Popescu, masterandă la Limba Română, s-a grăbit să se treacă pe lista celor ce vor beneficia de supraspecializare, dar şi detaliile realizării unui CV profesional sau a unei scrisori de intenţie. „Este o investiţie în dezvoltarea personală“, a explicat tânăra.


image
Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite