Studenţii de la Jurnalism au scos o publicaţie, pentru a transmite informaţii proaspete din Craiova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Boboci, dar şi cursanţi din anul II din Craiova publică revista „CS info“. Au propria redacţie, fac şedinţe, culeg informaţii şi se străduiesc să intuiască bine care sunt nevoile, curiozităţile, bucuriile şi necazurile studenţilor craioveni.

Sunt în jur de 20 de tineri cei care formează redacţia publicaţiei „CS info“, lansată zilele trecute cu teatru la scenă deschisă, prin trupa Theatron. Şi-au pregătit intrarea în media studenţească în cele mai mici detalii,  la Casa Studenţilor, acolo unde le-a fost pus la dispoziţie şi spaţiu pentru redacţie.

image

Studenţii anilor I şi II de la Facultatea de Jurnalism a Universităţii din Craiova au ajuns la ideea de revistă atunci când au vrut mai mult decât foile realizate tot de ei în timpul balurilor, prin care au vrut să scoată la lumină picanterii din culisele acestora. „Voiam să-i informăm pe studenţi. Nu ştiu de burse, de taxe, de acţiuni, proiecte. Ne-am propus să îi scoatem în evidenţă pe cei care chiar au făcut ceva în anii de studenţie“, a punctat Andrei Săvulescu, secretar de redacţie la „CS info“, dar şi un pasionat fotograf.
Şi-a şlefuit urechea pentru detalii jurnalistice din anii de liceu, la Liceul Tudor Arghezi, unde era motor pentru echipa radioului. Semnează acum în revistă articolul „O călătorie cu Alice“, născut după plimbarea unui manechin, echipat în ziare, prin puncte fierbinţi ale Craiovei, pentru a testa reacţia oamenilor în situaţii mai puţin obişnuite.

image


Redactorul-şef Iulia Lăcriceanu are parte de simpatia echipei, iar asta face ca lucrurile să funcţioneze bine în redacţie. Ştie că nu-i deloc uşor să impui o publicaţie studenţească şi nici să câştigi încrederea celor cărora te adresezi. Colegele care au grijă de imaginea revistei sunt gata să-i convingă pe studenţi să intre în dialog cu ziariştii „CS info“. „Sunt opt pagini în care pot citi editoriale, ştiri, reportaje, interviuri, cronici de teatru, dar cu timpul, ajutaţi şi de Casa Studenţilor sperăm să o transformăm într-o publicaţie complexă“, a precizat Florentina Decă, studentă în anul I la Jurnalism.


Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla echipa redacţională a revistei „CS info“.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite