Craiova: Studenţi străini dau lecţii elevilor craioveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 75 de învăţăcei, împărţiţi în două grupe, studiază ecologia în sălile Bibliotecii Aman şi Universităţii. Cursurile fac parte din proiectul derulat de AIESEC, „Învaţă să schimbi viitorul“, în colaborare cu mai multe instituţii din Bănie.

Cei zece studenţi străini, care de astăzi şi până pe 4 septembrie vor interacţiona cu elevi din 12 şcoli craiovene, au sosit din Republica Moldova, Bulgaria, ucraiova, Letonia, Polonia, dar şi din îndepăratata Brazilie. Prezenţa lor la Craiova se datorează programului Exchange prin care organizaţia AIESEC dezvoltă relaţiile între tineri ce aparţin unor culturi diferite, ce pot complete cunoştinţele şi cultura general a tuturor celor implicaţi. Proiectul „Învăţă să schimbi viitorul“, finanţat de Comisia Europeană prin „Tineret în acţiune“ se concretizează în această după-amiază printr-un training despre „Ce este ecologia“. O parte dintre elevi participă la cursuri în sala American Corner a Bibliotecii Alexandru şi Aristia Aman, iar 50 dintre ei în Sala 270 din cadrul Universităţii din Craiova. Pe lângă acest curs vor mai urma alte 7 şi tot atâtea activităţi practice.

„Ne dorim ca pe 1 august să putem instala un cort Reciclare, i-am zis noi, în Piaţa Mihai Viteazul, unde oamenii să poată depune plastic, sticlă şi hârtie, pe care să le ducem cu ajutorul Serviciului de Salubritate în centrele de colectare“, precizează Roxana Mărgineanu, purtător de cuvânt AIESEC Craiova.

Păreri despre ecologie

Elevii se vor reîntâlni cu studenţii străini pe 2 august, într-o acţiune ce va avea ca temă ecologia în viziune personal. Până la finalul proiectul vor discuta despre poluare, gestionarea deşeurilor, stiluri sănătoase de viaţă, inovaţii în domeniu, responsabilitate socială corporatistă, dar şi despre zone protejate din Oltenia.

Proiectul a debutat oficial pe 18 iulie, cu una dintre cele mai „gustate“ evenimente organizate de AIESEC, satul global, unde fiecare ţară şi-a prezentat particularităţile, din care nu au lipsit bucatele tradiţionale, apreciate de toată lumea.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite