Craiova: Studentă la Comunicare dezvoltă proiecte pentru tineri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De când a devenit membru al Asociaţiei Internaţionale a Studenţilor în Ştiinţe Economice şi Comerciale Roxana Mărgineanu a înţeles cât este de important să foloseşti anii de şcoală pentru a câştiga experinţă profesională.

Nu termină bine de promovat un proiect, că imediat caută să fie parte dintr-un altul. Aşa a fost din primul moment în care a intrat în AIESEC. De la statutul de membru a ajuns, muncind mult, la a fi purtătorul cuvânt al asociaţiei. Astfel a învăţat lucruri de care are nevoie mai târziu în profesie şi a descoperit ce înseamnă să lucrezi în echipă, să comunici cu persoane diferite, să dezvolţi o idee.

„Îmi revine sarcina de a menţine o legătură permanentă cu reprezentanţii media, de a realiza comunicatele de presă, de a merge la evenimentele media ca reprezentant AIESEC, de a identifica oportunităţile de promovare şi a crea o strategie şi un plan media“, spune Roxana despre postul ocupat în asociaţie. Când a ales să urmeze Comunicare şi Relaţii Publice a ştiut că este drumul pe care vrea să meargă mai departe din viaţă. De anul trecut este şi trainer AIESEC. „Este ca şi cum ai gestiona o mică firmă într-o mare companie“, mărturiseşte tânăra. Sunt ore bune în fiecare zi pe care le petrece ca voluntar. „Nu eşti angajat dacă nu ai experienţă şi nu ai experienţă pentru că nu îţi dau posibilitatea să o acumulezi“, precizează ea.

Cetăţean al lumii

Ultimul proiect, „World Citizenship“, încheiat la sfârşitul lunii mai, a apropiat-o mult de viaţa liceenilor, descoperind în lumea lor o mare sete de cunoaştere. Faptul că vorbeau cu toţii cel puţin o limbă străină, că au reuşit să se înţeleagă nemaipomenit cu studenţii străini care le-au deschis ochii asupra lucrurilor care ne apropie ca naţii sau fac diferenţa între noi, a umbrit prejudecata potrivit căreia liceenii, în marea lor majoritate, nu sunt nici curioşi şi nici dornici să ştie mai mult.

„A fost prima dată când am coordonat un proiect de o asemenea amploare, însă echipa şi tinerii au fost atât de buni, încât lucrurile au devenit mai puţin complicate decât păreau iniţial“, povesteşte Roxana Mărgineanu.


Este adepta schimbului cultural şi de aceea nu ezită o clipă să devină astfel de mediator, convinsă fiind că experienţele, ideile altora împreună cu cele personale te dezvoltă. Încântată de ţările în care „respiri istorie“, cum este Belgia, se gândeşte serios să valorifice oportunităţile de studiu în afara României, mai ales că le-a şi experimentat deja. Un lucru este cert. Oriunde va merge pentru învăţare, se va întoarce acasă, aici în oraş, pentru a pune în practică.

„Dacă plecăm toţi, aici cine mai rămâne? Măcar putem încerca să schimbăm lucrurile. Până la urmă, depinde de fiecare dintre noi“, afirmă Roxana Mărgineanu, purtătorul de cuvânt al AIESEC Craiova.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite