VIDEO Craiova: Student la teologie, fabricant de whisky fals

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un student la Teologie a fost trimis în judecată de procurorii craioveni după ce a fost prins de mai multe ori producând băuturi alcoolice la o instalaţie improvizată în propria sufragerie. Anchetatorii au stabilit că tânărul colecta sticlele goale de J&B, prepara o băutură alcoolică pe care apoi o îmbutelia în ele şi o comercializa ca fiind originală, la preţuri cuprinse între 30 şi 50 de euro sticla.

Gabriel Alexandru Miloteanu (24 ani) student la Teologie şi barman la un club din Craiova şi Doru Constantin Ciobanu (41 ani) sunt acuzaţi de falsificare de alimente şi de producerea de produse accizabile în afara unui antrepozit fiscal autorizat, după ce au fost prinşi de două ori fabricând whisky fals.

Prima oară a fost depistat în 23 februarie, în urma unei percheziţii efectuată la domiciliul său, unde poliţiştii craioveni au găsit o instalaţie din inox artizanală cu ajutorul căreia îmbutelia băuturi alcoolice spirtoase, cu o capacitate de 30 de litri, prevăzută cu doi robineţi, 5 sticle cu etichete de J&B conţinând băutură, alte 118 sticle goale de whisky şi peste 100 de litri de alcool etilic şi esenţe care urmau să fie folosite pentru fabricarea băuturilor alcoolice.

„Bărbatul avea în locuinţa din Craiova o instalaţie artizanală  pentru îmbuteliat băuturi alcoolice spirtoase, cinci sticle cu etichete de whisky ce conţineau băuturi alcoolice, 156 sticle goale pentru whisky, 80 litri de alcool dublu-rafinat şi 20 litri de esenţe, coloranţi şi arome ce erau folosite pentru la producerea băuturilor alcoolice spirtoase", a declarat Amelia Căprărin, purtător de cuvânt IPJ Dolj.

Studentul la Teologie nu a fost speriat de oamenii legii, astfel că şi-a procurat alt recipient, mult mai mare decât cel confiscat de poliţie, şi s-a apucat din nou de afacere. De această dată şi-a mutat laboratorul improvizat în localitatea doljeană Afumaţi, unde amicul său Doru Constantin Ciobanu avea o locuinţă. Poliţiştii de la Investigarea Fraudelor l-au monitorizat în permanenţă şi, în 19 martie, Miloteanu a fost depistat în trafic în timp ce transporta cu propriul autoturism 90 de sticle cu whisky J&B falsificat. Poliţiştii au mers apoi la Afumaţi unde au găsit şi instalaţia de fabricare a băuturii de contrabandă.

Anchetatorii au stabilit faptul că, în perioada ianuarie - februarie 2010, Gabriel Alexandru Miloteanu a fabricat acasă băuturi alcoolice spirtoase pe care le îmbutelia în sticle de whisky adunate de prin baruri, după care le vindea în cluburi sau, în cantităţi mai mari, pentru nunţi şi botezuri, la preţuri mult sub cele ale pieţei. El cerea 39 de lei pe o sticlă de whisky „original“, dar la comenzile mari cobora preţul şi până la 20 de lei. Clienţii îi găsea prin anunţuri la mica publicitate sau postate pe diverse pagini de internet. Judecarea procesului este programată pentru ziua de 13 septembrie.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite