Craiova: Străzile Băniei, pline de bălţi după topirea zăpezii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe străzile Băniei, trecătorii se deplasează cu greutate
Pe străzile Băniei, trecătorii se deplasează cu greutate

Troienele de zăpadă s-au transformat în veritabile lacuri prin care oamenii trec cum pot. Craiovenii care stau în cartierele Brestei şi Craioviţa Nouă se plâng de mizeria apăruta din cauza lipsa canalizării.

Marcela Ştefan locuieşte de mai bine de 20 de ani în Craioviţa şi spune că dezastrul de acum, de pe străzile cartierului, l-a întâlnit în fiecare an. Femeia, în vârstă de 64 de ani, mărturiseşte că nu îi mai vine nici la piaţă să meargă, dar nu are încotro şi asta pentru că drumul până acolo este acoperit de apă. „Păţim la fel ori de câte ori plouă mai mult sau cum a fost acum, cu multă zăpadă. Mi-e şi urât să mă duc la piaţă, de obicei rog un vecin, că până acolo merg aproape numai prin bălţi, că nu ai pe unde“, povesteşte bătrâna, care nu mai speră să apuce ziua în care în zonă va fi canalizare şi străzi mai curate. Nici la rude sau la prieteni nu mai poate ajunge până nu se zvântă străzile, că stă numai udă la picioare. „La vârsta mea trebuie să am grijă să nu mă îmbolnăvesc mai rău decât sunt deja. De unde atâţia bani pentru medicamente“, se confesează Marcela Ştefan.

Stradă sub apă

Prăpăd pe Brestei

De gropi şi bălţi sunt sătui şi locuitorii cartierului Brestei, renumit pentru inundaţiile provocate de lipsa canalizării. La 45 de ani ai săi, craioveanul Mihai Ionescu deja nu mai suportă drumurile din Brestei până în centru. Bărbatul susţine că trebuie să te obişnuieşti cu mocirla, umezeala şi aglomeraţia ca să nu cedezi nervos în Brestei. „M-am săturat până peste cap să dau apa cu lopata la o parte ca să nu intre-n curte toată. Zilnic este şi o aglomeraţie de nedescris din cauza drumului prost. Dacă mai şi plouă, vă daţi seama ce este aici…“, afirmă Mihai Ionescu, un cetăţean care a făcut mai multe memorii către primărie prin care solicita canalizare, însă nu a primit niciun răspuns. Bărbatul afirmă că nu s-a resemnat încă, dar consideră inadmisibil ca într-un oraş mare să fie atâtea drumuri pline de mocirlă. Gropile mascate de bălţi le-au venit de hac şi şoferilor s-au hazardat să le traverseze. Războiul nervilor s-a făcut simţit şi în rândul pietonilor stropiţi cu apă din cap până în picioare de maşini conduse cu exces de zel de străzile Craiovei.


Atenţionarea  Cod galben emisă ieri de Administraţia Naţională de  Meteorologie pentru 27 de judeţe, printre care se află şi Doljul, va înceta astăzi, la ora 18.00. Potrivit acesteia, în sud-vestul, nord-estul ţării şi în zona de munte va ninge, iar în restul judeţelor atenţionate vor predomina ploile, cantităţile de apă depăşind local 20-25 l/mp şi izolat 35 l/mp. Vor fi conditii de polei, iar temporar vântul va avea intensificări susţinute viscolind ninsoarea, mai ales în zona montană.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite