Craiova: Ştiinţa dă socoteală astăzi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Crişan
Ştefan Crişan

Problemele la Universitatea Craiova vin una după alta. Fără antrenor şi în criză financiară, gruparea din Bănie s-a trezit şi cu două procese la Lausanne.

Doi foşti antrenori ai echipei, Ştefan Crişan şi Nicolo Napoli, au apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, considerând că nu şi-au primit toţi banii după ce au fost demişi.

Termenul de judecată în cazul lui Crişan este prevăzut astăzi, în timp ce duelul dintre Ştiinţa şi actualul tehnician al Astrei va avea loc pe 10 ianuarie. Fane Crişan şi Nicolo Napoli, care au lucrat împreună la Craiova în urmă cu două sezoane, au fost puşi pe liber, iar comisiile din cadrul LPF au ratificat deciziile clubului oltean, în ciuda încercării celor doi de a-şi cere toate drepturile din contract.

Crişan, ultima dată principal la echipa a doua a Universităţii, a fost demis iarna trecută „fără temei legal“, după cum susţine acesta, care solicită suma de 56.000 de euro, bani ce rezultau din contract. Litigiul a durat mai bine de cinci luni şi s-a încheiat în vară, comisiile ratificând rezilierea contractului antrenorului, fără alte pretenţii financiare. „Aveam nevoie de o astfel de decizie pentru a merge la TAS. Sunt scârbit de ce se întâmplă la comisiile LPF. Sper ca Tribunalul de la Lausanne să facă dreptate“, a spus Fane Crişan.

Napoli: „E normal să-mi cer drepturile“

Oficialii Ştiinţei vor avea emoţii şi pe 10 ianuarie, când se judecă şi cazul Nicolo Napoli (foto). După ce a fost demis de patronul Mititelu la finalul sezonului trecut, antrenorul italian s-a trezit şi cu contractul micşorat cu zece la sută de o penalizare ratificată de LPF.

image

Napoli, care susţine că nu şi-a primit nici ultimele două salarii, a făcut recurs fără folos şi aşa a ajuns la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. „ E normal să-mi cer drepturile, pentru că nu s-au respectat toate clauzele din contract. Nu am făcut tam-tam, dar am apelat la TAS şi sper să câştig“, a spus sicilianul.

Oficialii clubului stau însă liniştiţi, pentru că sunt siguri că Tribunalul Sportiv nu mai poate schimba deciziile LPF. „Din punctul nostru de vedere, nu cred că vor fi probleme. Am trimis la TAS toate actele necesare în cazurile Crişan şi Napoli, care sunt similare. Recursurilor celor doi au fost respinse ca inadmisibile din raţiuni procedurale, aşa că TAS nu mai poate reanaliza cazurile şi schimba soluţiile adoptate de comisiile LPF“, susţine Dan Idita, administratorul delegat al clubului. 

Mogoşanu şi Neagoe stau la rând

Nici antrenorul cu care Universitatea a început acest sezon, Daniel Mogoşanu, nu a fost plătit, el depunând memoriu la LPF pentru a-şi primi salariile. Suma restantă pe care o solicită „Mogo“ este de 2.000 de euro, Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor urmând să se pronunţe în cazul său săptămâna aceasta.

Demis la finalul turului, Eugen Neagoe (foto) trebuie să-şi încaseze şi el drepturile din contractul valabil pe un an, deocamdată tehnicianul aşteptând un semn de la conducătorii clubului.  

Universitatea a mai fost penalizată de TAS

Ultimul proces pe care clubul oltean l-a avut la TAS s-a încheiat rău. Pentru că fostul patron Dinel Staicu (foto) nu a plătit trei jucători brazilieni aduşi la echipă în iarna lui 2005, Marquinhos, Edu Magri şi Alexandre Negri, Ştiinţa a avut de suferit.

image

Aceştia au depus memoriu la FIFA, iar Tribunalul de la Lausannne a decis, în noimebrie 2007, să amendeze clubul cu 180.000 de euro, echipei fiindu-i interzis şi dreptul de a efectua transferuri timp de un an.

image

Află ce decizie a luat Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pe craiova.adevarul.ro.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite