Craiova: Ştiinţa aşteaptă de şapte ani să bată Steaua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimul succes al Universităţii Craiova în faţa steliştilor datează de pe 1 septembrie 2002, 3-1 în Bănie. În etapa a 3-a a sezonului 2002-2003, 40.000 de suporteri ai Ştiinţei şi alţi 10.000 rămaşi în afara stadionului „Ion Oblemenco“ au fost martorii unei victorii clare a alb-albaştrilor.

De atunci au trecut şapte ani, iar Universitatea nu a mai reuşit să câştige în faţa Stelei. În total, cele două echipe s-au întâlnit de 88 de ori în campionat, oltenii obţinând 23 de victorii, iar bucureştenii 45, 20 de meciuri încheindu-se la egalitate. La Craiova, Universitatea s-a impus de 19 ori, iar Steaua de 11, 14 partide fiind remize.

Luni, alb-albaştrii forţează prima victorie în faţa rivalilor din Ghencea de când Adrian Mititelu a preluat echipa. „Steaua este singura echipă mare pe care nu am reuşit să o învingem de când am luat Universitatea. Sper să reuşim de data asta“, a spus Mititelu. De când a revenit în Liga I, Ştiinţa a scos doar două remize albe pe „Ion Oblemenco“ în duelurile cu steliştii, dar speră ca luni să spargă gheaţa, în ultimul joc de acasă din acest tur.

Derbiul cu Steaua ar putea fi chiar ultimul la Craiova din acest sezon, dacă Mititelu îşi va menţine intenţia de a muta echipa din retur la Turnu Severin. Pentru Eugen Neagoe, meciul este capital, în joc fiind şi scaunul său de antrenor. „Sper ca publicul să fie alături de noi şi să învingem Steaua“, spunea „Geană“ după amicalul cu Drobeta. Antrenorul oltean nu-l va avea la dispoziţie pe Trică, suspendat, însă va reveni Prepeliţă.      
 
Săndoi, ultimul antrenor al Craiovei care a învins Steaua

Ultimul tehnician care a învins Steaua cu Universitatea, Emil Săndoi, nu a uitat nici acum acea victorie cu 3-1 din septembrie 2002. „Cum aş putea să uit meciul cu Steaua? Noi eram pe primul loc şi avusesem un început foarte bun. Îmi aduc aminte că, atunci când am ajuns la stadion împreună cu jucătorii, am rămas înmărmuriţi când am văzut afluenţa mare de oameni din jurul stadionului şi din interiorul lui“, a spus actualul selecţioner al naţionalei de tineret, conform editie.ro.

Îmi doresc ca luni să nu mai fiu eu ultimul antrenor care a reuşit să învingă Steaua. Sper ca Universitatea să câştige“, a adăugat Săndoi, care se aşteaptă ca publicul să fie din nou al 12-lea jucător al echipei.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite