Starea pruncului refuzat la internare dă semne de îmbunătăţire. Medicii îi dau şanse de vindecare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bebeluşul din Târgu Jiu, care în urmă cu două zile a fost respins de doctorii de la Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova şi internat doar la intervenţia autorităţilor locale, este în afara oricărui pericol, susţin specialiştii.

Doctorii de la Secţia de Neonatologie a unităţii medicale din Bănie spun nu sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire a băieţelului de cinci zile, din Târgu Jiu, diagnosticat cu afecţiuni neurologice severe. Pruncul din Gorj are hipoxie, o boală care nu permite oxigenarea suficientă a creierului, pentru care necesită evaluări neurologice amănunţite şi o monitorizare atentă din partea specialiştilor. Dacă în urmă cu două zile doctorii se temeau pentru viaţa acestuia, în prezent sunt semne de îmbunătăţire, susţin cadrele medicale.

Află AICI toate detaliile despre cazul nou-născutului respins de doctori:

"Nu ştiu de ce am fost tratată în felul ăsta!"

Bebeluşul, fiul Tamarei Lungu (18 ani) din Târgu Jiu,  a fost născut prematur la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu, cu sistemul nervos slab dezvoltat. Pentru că nu au avut aparatura necesară investigaţiilor, neonatologii din Gorj au încercat transferul micuţului la spitalul regional din Oltenia, care se află la Craiova. Doctorii de aici l-au respins pe motiv că nu aveau locuri la Secţia de Reanimare, nici tuburi de oxigen. După ce cazul a fost făcut public, prefectul judeţului Gorj a intervenit pe lângă omologul său din Dolj, pentru ca acest caz să fie rezolvat.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite