Sporuri ilegale în leafa şefilor de la CFR. Un control la salariile directorilor s-a lăsat cu un dosar de cercetare penală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

EXCLUSIV Managerul general al unităţii medicale din Craiova şi doi dintre directori sunt puşi să restituie, în total, 70.000 de lei Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii. Un control a relevat că trioul de la conducere şi-a acordat bonusuri fără justificare. Cu dosar penal s-a ales doar o subordonată care a semnat lista de plată.

Un audit intern derulat la finele anului trecut la Spitalul CFR din Craiova a relevat că trei directori ai unităţii au încasat, timp de un an şi jumătate, salarii lunare care se apropiau de 10.000 de lei.

Trei directori, găsiţi cu probleme

În urma controlului declanşat la solicitarea Poliţiei Transporturi Feroviare (TF) din Bucureşti s-a stabilit că managerul interimar al unităţii, doctorul Bebe Martin, directorul economic, Mariana Stănescu, şi fostul director medical, Carmen Constantinescu, au primit, începând din 2008, sporuri ilegale, acestea fiind aprobate de managerul instituţiei, care este şi ordonator de credite. Printre bonusurile pe care Bebe Martin şi le-a însuşit este şi cel de calculator, care ajunge până la 15 la sută din salariul de bază. Potrivit legii, singurele persoane care beneficiază de acest spor sunt cele care petrec în faţa computerului cel puţin trei sferturi din programul de lucru.

După audit, Poliţia TF a deschis un dosar de cercetare penală pe numele Adinei Florina Rădinoiu, angajata de la Compartimentul Resurse Umane - Salarizare care a semnat documentul privind acordarea acestor sporuri primite de directori.

Află dezvăluiri pe această temă dar şi ce salarii au managerii de la alte spitale din Craiova din ediţia ADS de astăzi.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite