Spitalul Filantropia, somat să plătească datoriile. Firmele ameninţă că vor opri distribuirea medicamentelor şi seringilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bolnavii de la Spitalul Filantropia riscă să-şi cumpere medicamentele în următoarea perioadă.
Bolnavii de la Spitalul Filantropia riscă să-şi cumpere medicamentele în următoarea perioadă.

Distribuitorii de medicamente şi materiale sanitare au trimis o somaţie Spitalului Nr. 2, în care cer plata unor datorii uriaşe. Firmele ameninţă cu întreruperea furnizării de medicamente şi materiale sanitare, dacă spitalul nu achită datoriile de 3.000.000 de lei. Conducerea unităţii medicale spune că nu are bani pentru aceste datorii.

Reprezentanţii Spitalului Nr. 2 spun că datoriile pe care unitatea le are către firmele de medicamente şi materiale sanitare sunt din anul 2010. "Am primit somaţie şi în scris, şi prin telefon, că se va opri distribuirea de medicamente şi materiale sanitare, din cauza neplatei datoriilor. Sunt datorii mari, s-au plătit din ele la sfârşitul anului 2011, dar încă mai sunt în jur de 3.000.000 de lei. Din 2010 nu au mai fost plătite o parte din ele", a declarat asistentul universitar doctor George Bogdan Ungureanu, managerul Spitalului Filantropia. Reprezentanţii unităţii medicale spun că este vorba de medicamentele simptomatice pentru majoritatea afecţiunilor, printre care cele care ţin de cardiologie şi gastroenterologie.

Nu au bani pentru achitarea datoriilor

Doctorii precizează că multe din medicamentele de care spitalul are nevoie şi pe care firmele spun că nu le vor mai trimite lipsesc din spital. "Avem doar o mică parte din ele. Medicamentele pe care le mai avem în spital sunt cele de strictă necesitate. Mai avem foarte mici cantităţi pentru a asigura necesarul de urgenţă care ajung pentru cel puţin o lună", a completat managerul Spitalului Filantropia din Craiova. Doctorul Ungureanu spune că sub niciun chip nu poate achita datoriile. "Singura variantă este să reeşalonăm datoriile către ei. Nu putem să le plătim, plăţile către aceşti furnizori se fac din banii pe care îi avem din contractele care se fac cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. Acest contract fiind mai mic în 2012 decât în 2011, nu ne acoperim nici salariile. Contractul este de 2.000.000 de lei pe lună, adică sub suma pentru salarii", a adăugat asistentul universitar doctor George Bogdan Ungureanu.  Printre materialele sanitare pe care Spitalul Filantropia riscă să nu le mai primească de la furnizori sunt spirtul, vata şi seringile.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite