Spitalele, lăsate fără bani în prag de sărbători. Directorii cheltuiesc economiile din timpul anului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spitalul Filantropia din Craiova. Foto: Arhivă.
Spitalul Filantropia din Craiova. Foto: Arhivă.

Spitalele din Craiova au rămas fără fonduri pentru luna decembrie. Managerii susţin că nu au primit bani de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate şi spun că nu ştiu cum se vor descurca până la Crăciun.

Managerii spitalelor spun că se confruntă cu o perioadă grea, pentru că nu au mai primit bani de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Dolj. "Nu avem fonduri venite de la Casă pentru lunile noiembrie şi decembrie. Este foarte greu. Acum cheltuim din ce mai avem, aşteptăm să ne dea Casa de Asigurări de Sănătate nişte bani pentru serviciile medicale asigurate pacienţilor, şi care au depăşit valoarea contractului. Dar nu ştiu ce o să facem toată luna decembrie", a declarat asistentul universitar doctor George Bogdan Ungureanu, managerul Spitalului Filantropia. Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova spune că a chivernisit cu atenţie banii în timpul anului, ca să aibă pentru zile negre.
"Sunt probleme, însă o să ne descurcăm. Am încercat să păstrăm un echilibru în cheltuieli pe lunile trecute”, a spus conferenţiar doctor Florin Petrescu, managerul unităţii medicale.

Salvarea vine de la manageri, spune Casa de Asigurări de Sănătate

"Managementul este cel mai important factor de eficientizare a spitalelor, performanţele fiecărei unităţi sanitare cu paturi din judeţ depinzând de performanţele manageriale. La noi în judeţ sunt şi spitale ai căror manageri au reuşit să ia masurile necesare care să le permită încadrarea în valoarea de contract rezultată din aplicarea actelor normative în vigoare, dar sunt şi spitale care nu reuşesc acest lucru", a informat Daniela Gheorghe, purtător de cuvânt al CJAS Dolj.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite