Craiova: EXCLUSIV: Bărbatul tinerei care a decedat în spital: "O să merg până în pânzele albe ca să răzbun moartea soţiei"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Familia Lucicăi Talegă (18 ani), din judeţul Mehedinţi, care aseară a murit la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Craiova, spune că mâine va depune plângere la Colegiul Medicilor şi la poliţie împotriva dr. Marian Galbenu, de la Maternitatea din Severin. Soţul fetei acuză medicul că i-a ucis nevasta.

Florin Talegă (26 de ani) aruncă toată vina pentru tragedia care a avut loc aseară pe dr. Galbenu. „El i-a făcut chiuretaj Lucicăi duminică, în data de 15 noiembrie. După intervenţie, am sesizat ceva suspect, pentru că medicul a ieşit din sală şi s-a dus la asistentă, i-a cerut o altă o trusă medicală şi am înţeles că este o mică problemă”, povesteşte severineanul. Acesta spune că dr. Galbenu nu l-a informat în tot acest timp despre evoluţia stării de sănătate a pacientei.

În Ambulanţă a intrat în comă

Bărbatul îşi aminteşte că Lucica a plecat acasă, după care a început să se simtă rău, să aibă greţuri şi usturimi. „Medicul de la circă ne-a trimis la Spitalui de Boli Infecţioase. I s-a pus diagnosticul de hepatită şi a fost tratată. Apoi a fost dusă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Severin şi, pentru că situaţia se agravase, a fost transferată cu Salvarea la Spitalul Nr. 1 din Craiova”, a completat Florin Talegă. Acesta spune că în timp ce se afla în Ambulanţă, soţia sa a intrat în comă. A fost internată la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă de la SJU Craiova şi operată. „Pacienta se afla în şoc toxico-septic, avea o cangrenă uterină. Vorbim despre o infecţie foarte severă”, a declarat prof.dr. Nicolae Cernea, şeful şeful Secţiei de Obstetrică şi Ginecologie de la SJU Craiova.

Doctorul Galbenu se apără

Dr. Marian Galbenu, cel care a făcut chiuretajul, îşi susţine nevinovăţia. „Am conştiinţa împăcată. Nu sunt de vină pentru această tragedie. O cangrenă uterină nu se produce la două zile după o întrerupere de sarcină. Aşteptăm şi rezultatele autopsiei”, a declarat dr. Marian Galbenu.

Rămâi pe craiova.adevarul.ro pentru a afla ce spune comisia de la Colegiul Medicilor despre acest caz.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite