Craiova: Soţia bătrânului ucis pe zebră cere dreptate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iordache Popa, de 63 de ani, va fi înmormântat mâine, în timp ce ucigaşul său este cercetat în stare de libertate. Şoferul vinovat de producerea tragicului accident este anchetat pentru omor din culpă. Daniel Cocendău, de 39 de ani, le-a spus poliţiştilor că nu a văzut victima.

 Familia bărbatului este convinsă că vinovatul nu va face nici măcar o zi de închisoare. Oamenii spun că din păcate în România justiţia este destul de permisivă cu cei care săvârşesc astfel de fapte. „Nu îmi pot reveni din şoc. Nu îmi vine să cred că soţul meu a fost ucis chiar pe trecerea de pietoni. Am trăit aceeaşi dramă în urmă cu opt ani, când mama mea şi unchiul meu au fost ucişi de un şofer inconştient, iar justiţia nu l-a condamnat nici măcar la o zi de închisoare“, a spus cu lacrimi în ochi Lucia Popa, soţia bătrânului ucis pe trecerea de pietoni.

Dosarul în curs de rezolvare

„Şoferul, în vârstă de 39 de ani, din Craiova a fost testat cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost negativ. I-a fost întocmit dosar pentru omor din culpă şi riscă între doi şi şapte ani de închisoare. De la începutul anului au fost înregistrate 54 de accidente, mai mult cu 4 faţă de anul trecut în aceeaşi perioadă“,  a declarat Amelia Căprărin purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj. Soţia bătrânului a mai declarat că la înmormântare, care va avea loc mâine, vor fi prezenţi şi cei doi copii care sunt plecaţi peste graniţă.

„Era plin de viaţă şi abia aştepta ziua în care va deveni bunic. Noi vom face tot posibilul ca şoferul vinovat să plătească pentru ce a făcut. Dacă nu avea viteză nu avea cum să îl omoare. Eu asta cred şi nimeni nu mă poate convinge de contrariu“, a mai precizat Lucia Popa.

Acesta este cel de-al treilea accident petrecut la Craiova în ultimele două săptămâni. La începutul lunii aprilie un bunic a fost ucis în bătaie de un tânăr de 23 de ani că traversa strada mult prea încet. Săptămâna trecută doi pietoni, dintre care unul minor, au ajuns în stare gravă la spital după ce au fost spulberaţi de un alt şofer de 22 de ani de pe trotuar.

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite