Craiova: Sorin Tănasie, un împătimit crescător de câini

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Tănasie şi-a dedicat întreaga viaţă câinilor
Sorin Tănasie şi-a dedicat întreaga viaţă câinilor

La cinci ani a zăcut o săptămână după ce l-a muşcat un câine. Mai târziu şi-a cumpărat un Dog German, iar acum aajuns organizator de evenimente chinologice.

Nu i-a fost teamă de câini nici când s-a ales cu o muşcătură zdravănă la picior, în copilărie. Din contră. I-a iubit mai mult decât pe oameni. Sorin Tănasie, preşedintele Asociaţiei Chinologice Oltenia, este convins că animalele sunt un exemplu de inteligenţă şi devotament. „Au numeroase calităţi: loialitate, bunătate, înţelegere, afectivitate“, ne explică Sorin Tănasie. Recunoaşte că Dogii Germani sunt preferaţii săi, „pentru că sunt deştepţi, jucăuşi şi au un aspect deosebit. Bishonii Frise, de companie, au dimensiuni mici, sunt veseli şi îi recomand oricărei persoane care vrea să scape de singurătate“, adaugă olteanul.

„Câinele nu este mişel“

Ne enumeră câteva exemplare de rasă, care au nevoie de îngrijiri speciale, dar pe care nu orice român şi le poate permite. „Ciobănescul German, Schnautzer, folosit şi de poliţie, Golden Retriever, Labrador, care sunt de excepţie. Te îndrăgosteşti de ei imediat. Sunt însă foarte scumpi, mai ales dacă au participat şi au fost premiaţi la concursuri“, adaugă chinologul.


Ne dezvăluie câteva secrete pe care orice proprietar ar trebui să le ia în calcul. „Cei utilitari, de pază, se hrănesc neapărat o dată pe zi, cu mâncare consistentă, care să conţină proteine.  În cazul celor de aparatament, de show, va trebui ca alimentaţia să fie echilibrată, astfel încât să nu îi aducem în stare de obezitate şi nici să îi slăbim excesiv“, spune specialistul. „Cel mai bun prieten al omului este câinele. Nu te trădează, nu-ţi întoarce spatele la nevoie, nu este mişel şi nu înşeală“, încheie chinologul.

Craiova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite